Sagina

2 producten

Sagina subulata - Vetmuur of Mos
actie
Sagina subulata - Vetmuur of Mos Priemvetmuur of Mos
Sagina subulata Aurea - Priemvetmuur
actie
Sagina subulata Aurea - Priemvetmuur Priemvetmuur of Mos

Een mooie dichte bodembedekker met Sagina

Zoekt u een dichte bodembedekker om stukken van uw tuin op te sieren? Dan maakt u met de Sagina een goede keuze. Sagina oftwel de Sagina subalata, wordt ook wel eens priemvetmuur of stermos genoemd. Het is een sterk en goed bedekkend plantje met een zeer dichte begroeiing. Dit is ook de reden dat Sagina wel eens als een mossoort wordt gezien. Hoewel het geen mossoort is, komt de dichtheid wel overeen met mos. Hierdoor is Sagina een ideale bodembedekker. Als jij een volle bodembedekker zoekt, dan is het hiermee elfs mogelijk om een soort van gazon van Sagina te creëren. Sagina groeit ook op lastige plekken, zoals in een rotstuin.

Waarom wilt u een Sagina kopen?

Als u een mooie en onderhoudsvriendelijke bodembedekker zoekt, dan is de Sagina een logische keuze. Door de dichte begroeiing en het feit dat de plant maar maximaal 10 centimeter hoog wordt, kunt u hiermee grote gedeeltes van uw tuin van prachtig groen voorzien. Vanaf mei t/m juli is de bloeiperiode. Naast een mooi groen tapijt, ontstaan er kleine stervormige bloemetjes, wat het aanzicht nog mooier maakt. Het onderhoud is erg gemakkelijk, want die heeft u er nauwelijks aan. In principe maakt het niet uit waar u Sagina plaatst, want het plantje verdraagt zowel hoge als lage temperaturen. U kunt Sagina daarom gerust in de volle zon plaatsen of onder de schaduw van een boom.

Sagina bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs

Met een Sagina in de tuin, weet u zeker dat u geen kale plekken meer zult zien. Uw tuin zal altijd mooi groen zijn, dankzij deze bodembedekker die erg veel weg heeft van mos. Sagina bestellen kan tegenwoordig erg gemakkelijk online. In de webshop van Het Groene Paradijs vindt u diverse soorten van de Sagina en u mag erop vertrouwen dat wij uw bestelling goed verpakt naar u versturen. Uiteraard mag u uw bestelling ook ophalen op ons adres in Gilze. Wilt u meer weten over hoe u Sagina moet onderhouden? Schroom dan niet om contact met onze specialisten op te nemen. Wij beantwoorden graag al uw vragen.