Ruwe Smele (Deschampsia cespitosa)

6 producten

Deschampsia cespitosa 'Tauträger' - Ruwe Smele
actie
Deschampsia cespitosa 'Tauträger' - Ruwe Smele Ruwe Smele
3.88 4.99
Bekijk product
Deschampsia cespitosa 'Tardiflora' - Ruwe Smele
actie
Deschampsia cespitosa 'Tardiflora' - Ruwe Smele Ruwe Smele
3.88 4.99
Bekijk product
Deschampsia cespitosa 'Bronzeschleier' - Ruwe Smele
actie
Deschampsia cespitosa 'Bronzeschleier' - Ruwe Smele Ruwe Smele
2.88 3.99
Bekijk product
Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' - Ruwe Smele
actie
Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' - Ruwe Smele Ruwe Smele
2.88 3.99
Bekijk product
Deschampsia cespitosa 'Goldtau' - Ruwe Smele
actie
Deschampsia cespitosa 'Goldtau' - Ruwe Smele Ruwe Smele
2.88 3.99
Bekijk product
Deschampsia cespitosa - Smele
actie
Deschampsia cespitosa - Smele Ruwe Smele
2.88 3.99
Bekijk product

Voeg elegantie toe aan uw tuin met de Deschampsia cespitosa

De Ruwe Smele, ook wel bekend als de Deschampsia cespitosa, staat bekend om zijn weelderige, pluizige bloeiwijze en dichte pollen. Ruwe Smele is een grassoort en valt daardoor onder de siergrassen. Deze plant komt veelal voor in Azië, Noord-Amerika en in delen van Afrika en door Het Groene Paradijs kan de Ruwe Smele ook een mooi plekje in uw tuin bemachtigen.

Met zijn lange, sierlijke bladeren en karakteristieke bloeiwijzen, biedt de Deschampsia cespitosa niet alleen een visueel spektakel, maar ook een essentiële rol in de tuin. Het fungeert als schuilplaats en voedselbron voor verschillende dieren, terwijl het bijdraagt aan bodemstabiliteit en erosie controle.

Ontdek vandaag nog de natuurlijke elegantie van de Ruwe Smele en transformeer uw tuin in een oase van schoonheid en biodiversiteit! Bekijk het gehele aanbod Deschampsia cespitosa planten bij Het Groene Paradijs.

Onderhoud en verzorging van de Ruwe Smele

Het onderhoud van de Ruwe Smele, ook bekend als Deschampsia cespitosa, is over het algemeen eenvoudig. Deze plant heeft niet veel extra zorg nodig, maar regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast kan het nuttig zijn om af en toe dode bladeren en bloeiwijzen te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen en esthetische redenen.

Wat betreft bemesting heeft de Ruwe Smele meestal geen speciale voedingsbehoeften, maar een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei stimuleren. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om de kans op ziekten te verminderen.

Met deze eenvoudige verzorging richtlijnen kan de Ruwe Smele gedijen in elke tuinomgeving en een prachtige aanvulling vormen op verschillende tuinontwerpen. Of het nu gaat om strakke moderne borders of weelderige natuurlijke landschappen, deze veelzijdige plant voegt schoonheid en charme toe aan elke buitenruimte.

Deschampsia cespitosa varianten: Kleurrijke opties voor elke tuin

Deschampsia cespitosa, ook bekend als Ruwe Smele, biedt een breed scala aan varianten die kleurrijke en aantrekkelijke opties zijn voor elke tuin. Een van de meest geliefde varianten is Deschampsia cespitosa 'Goldtau', met zijn betoverende gouden tinten die een warme gloed toevoegen aan de tuin. Deze cultivar heeft dichte pollen en pluizige bloeiwijzen, waardoor het een opvallende verschijning is, vooral in de zon. Een andere populaire optie is Deschampsia cespitosa 'Goldschleier', die een sierlijke sluier van goudkleurige bloeiwijzen produceert die de tuin betovert met hun delicatesse en elegantie.

Deze varianten van Deschampsia cespitosa zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren, waaronder insecten, vogels en kleine zoogdieren. Bovendien zijn ze winterhard en vereisen ze weinig onderhoud, waardoor ze ideale keuzes zijn voor tuiniers van alle niveaus.

Met hun kleurrijke bloeiwijzen en sierlijke groeiwijze voegen Deschampsia cespitosa varianten een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke buitenruimte. Of u nu een border, een natuurlijke tuin of een moderne tuin heeft, er is een Deschampsia cespitosa cultivar die perfect bij uw ontwerp past.

Deschampsia cespitosa in de winter

Hoewel veel planten hun bladeren verliezen en in rust gaan tijdens de wintermaanden, behoudt Deschampsia cespitosa zijn elegante uitstraling en blijft het een opvallende aanwezigheid in de tuin. Zelfs als de temperaturen dalen en de sneeuw valt, biedt Deschampsia cespitosa in de winter een prachtig schouwspel met zijn gouden bloeiwijzen die boven de witte deken uitsteken.

Deschampsia cespitosa 'Goldtau' en 'Goldschleier' zijn bijzonder geschikt voor de wintermaanden vanwege hun winterharde kwaliteiten en betoverende uitstraling. Terwijl andere planten rusten, blijven deze cultivars kleur en leven toevoegen aan het winterlandschap, waardoor ze een waardevolle aanwinst zijn voor elke tuin. Hun dichte pollen bieden ook bescherming aan kleine dieren en insecten tijdens de koude wintermaanden.

Met Deschampsia cespitosa in uw tuin kunt u het hele jaar door genieten van natuurlijke schoonheid en biodiversiteit, zelfs als de temperaturen dalen en de dagen korter worden.

Deschampsia cespitosa kopen bij Het Groene Paradijs

Bij Het Groene Paradijs vindt u een uitgebreid assortiment Deschampsia cespitosa planten, waaronder de populaire varianten 'Goldtau' en 'Goldschleier'. Onze planten zijn van de hoogste kwaliteit en zorgvuldig geselecteerd om te zorgen voor gezonde en weelderige groei in uw tuin.

Of u nu op zoek bent naar een enkele plant om een accent toe te voegen aan uw border of een hele border wilt vullen met Deschampsia cespitosa, wij hebben de perfecte opties voor u.

Met Deschampsia cespitosa van Het Groene Paradijs kunt u een prachtige en levendige tuin creëren die het hele jaar door blijft bloeien. Bezoek ons vandaag nog en ontdek de vele mogelijkheden voor het toevoegen van deze prachtige grassoort aan uw buitenruimte.

Kenmerken ruwe Smele

Latijnse naam Deschampsia cespitosa
Plantenfamilie Poaceae (grassenfamilie)
Grondsoort Voedzame, goed doorlatende grond
Standplaats Zon tot halfschaduw
Hoogte volgroeide plant 60-120 cm
Breedte 30-45 cm
Bloemkleur Groen tot lichtbruin
Bloeitijd Zomer tot herfst
Bladkleur Groen
Bladvorm Langwerpig, smal
Bladgrootte Lang, smal
Planttijd Lente tot vroege zomer
Waterbehoefte Gemiddeld
Windgevoeligheid Matig
Winterhardheid Winterhard