Watermunt (Mentha aquatica)

1 product

Mentha aquatica - Watermunt
actie
Mentha aquatica - Watermunt Watermunt
4.44 4.99
Bekijk product

Watermunt kruiden in uw tuin

Watermunt heeft een sterke pepermunt geur en is gemakkelijk te herkennen aan de donkergroene en ovaalvormige bladeren, met een gekartelde rand. De bladeren van deze plant hebben een licht behaarde textuur die de munt geur verspreidt. De watermunt is een kruidachtige plant die vaak te vinden is in vochtige omgevingen zoals rivieroevers, wetlands, moerassen en langs vijvers en meren.

De plant is niet alleen mooi en geurend, maar de watermunt is ook eetbaar. Hoewel watermunt minder vaak wordt gebruikt in gerechten en thee dan andere muntsoorten, kunnen de bladeren toch uitstekend dienen als smaakmaker. De watermunt bladeren zijn ideaal voor thee, salades, soep en dressings. Doordat watermunt eetbaar is, biedt het een veelzijdige bron van voeding en smaak.

De Engelse watermunt is een hybride muntsoort en is ontstaan uit een kruising tussen de watermunt en aarmunt. De watermunt heeft in vergelijking met de Engelse watermunt een zachtere en subtielere smaak. Zowel de watermunt als de Engelse watermunt worden beide verwerkt in smakelijke gerechten en medicinale toepassingen, maar over het algemeen wordt deze minder vaak gekweekt dan Engelse watermunt.

Watermunt voor aan de vijver

Het toevoegen van watermunt aan uw vijver kan verschillende voordelen bieden. De plant gedijt goed in vochtige omstandigheden. De geurige bladeren van de watermunt plant kunnen een aangename toevoeging geven aan de omgeving. Bij het planten van een watermunt in de vijver is het belangrijk om te kiezen voor een geschikte locatie waar de plant voldoende zonlicht krijgt en de bodem vochtig is. De watermunt groeit snel, waardoor de bladeren kunnen verspreiden, dus houd hier rekening mee bij het plannen van de beplanting. Over het algemeen kan watermunt een mooie en functionele toevoeging zijn aan een vijver.

Overweegt u om een watermunt te kopen? Bij het Groene Paradijs kunt u gemakkelijk een watermunt plant bestellen. Bij de bestelling krijgt u altijd de juiste informatie, zodat u precies weet hoe u de nieuwe watermunt het beste kan verzorgen. Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen met ons deskundige team. Koop uw watermunt plant en geniet van de heerlijke geur in de bladeren terwijl uw vijver wordt verfraaid met een prachtige decoratie.

De watermunt planten en snoeien

Het planten en snoeien van de watermunt plant is vrij eenvoudig. Plant de watermunt langs de rand van een vijver of op een vochtige plek in uw buitenruimte. Graaf een gat dat ietsjes groter is dan de kluit van de plant en bedek de wortels met aarde. Met het planten en verzorgen van de watermunt moet er regelmatig water worden gegeven, vooral tijdens droge periodes.

De watermunt kan ook worden teruggevonden in de natuur. De wilde watermunt is een andere muntsoort die in het wild voorkomt en vergelijkbare eigenschappen heeft. Het planten en verzorgen van de wilde watermunt is vergelijkbaar met dat van watermunt, hoewel wilde soorten soms iets sterker, steviger en groter kunnen zijn.

Een watermunt moet regelmatig gesnoeid worden. Zo wordt de groei onder controle gehouden tot een compacte plant. Het voorjaar of de vroege zomer is een ideaal moment om de watermunt te snoeien. Verwijder oude of beschadigde bladeren en knip de stengels tot de gewenste hoogte. Zo zorgt u ervoor dat uw waterplant gezond en aantrekkelijk blijft!

Kenmerken watermunt

Latijnse naam Mentha aquatica
Plantenfamilie Lamiaceae (lipbloemenfamilie)
Grondsoort Natte, vochtige grond
Standplaats Zon tot halfschaduw
Hoogte volgroeide plant 30-100 cm
Breedte 30-60 cm
Bloemkleur Roze, paars
Bloeitijd Zomer
Bladkleur Donkergroen
Bladvorm Langwerpig, getand
Bladgrootte Medium
Planttijd Lente tot vroege zomer
Waterbehoefte Hoog, houdt van vochtige omstandigheden
Windgevoeligheid Matig
Winterhardheid Winterhard