Struisriet

3 producten

Calamagrostis acutiflora 'Overdam' - Struisriet
actie
Calamagrostis acutiflora 'Overdam' - Struisriet Struisriet
Calamagrostis brachytricha - Diamantgras
actie
Calamagrostis brachytricha - Diamantgras Diamantgras
Calamagrostis acutiflora Karl Foerster - Struisriet
actie
Calamagrostis acutiflora Karl Foerster - Struisriet Struisriet Karl Foerster

Sier uw borders en tuin op met struisriet

Struisriet behoort tot de siergrassen. Dit valt ook direct te zien aan het uiterlijk van struisriet. Struisriet heeft een mooie slanke bloeiwijze met lange smalle bladeren die wel een hoogte halen van meer dan een meter. Met struisriet kunt u gemakkelijk lege plekken in de tuin opvullen met hoge beplanting. Siergras is goed winterhard, maar niet wintergroen. Het blad wordt in de winter bruin en sterft af. In het voorjaar snoeit u struisriet het beste tot op ongeveer 20 centimeter. U zult al snel genieten van nieuw en vers groen struisriet. De gemiddelde bloeiperiode is van juli t/m september, waarbij struisriet mooie bloeiaren of pluimen krijgt. Dit is afhankelijk van het type struisriet.

Welke soorten struisriet kopen voor uw tuin?

De Latijnse naam voor struisriet is ´Calamagrostis acutiflora´. Hiervan zijn er diverse cultivars verkrijgbaar. Dit is vooral afhankelijk van welke kleur struisriet u in uw tuin wilt. Zo is de ´Overdam´ een mooie groene grassoort. Wilt u veel groen hebben in de tuin, dan is deze soort zeer geschikt. Deze cultivar wordt gemiddeld ongeveer 125 centimeter hoog, dus u geniet hiermee van voldoende groen in de tuin. U kunt de Overdam gerust in de volle zon zetten, daar houdt deze soort van. U kunt ook kiezen voor de populair ´Karl Foerster´. Kenmerk van deze soort, zijn de groene bladeren, met bruingrijze bloeiaren. Dit lijkt ook het meest op echt riet. Tijdens de bloeiperiode van juni t/m augustus ontstaan er ook pollen. Deze soort wordt maximaal een meter hoog.

Uw struisriet bestellen bij Het Groene Paradijs

Met struisriet in uw tuin, heeft u een goede vulling van uw tuin met een mooie grassoort. Net zoals vele grassoorten, is ook struisriet winterhard. Wel doet u er verstandig aan om in het voorjaar te snoeien, zodat u de rest van het jaar weer van nieuw struisriet geniet. Struisriet bestellen kan in onze webshop. Hierbij kunt u kiezen uit een pot met verschillende hoogtes. Desgewenst kunt u achteraf betalen en wij leveren snel en uw struisriet komt goed verpakt en onbeschadigd aan.