Gewone Hulst

5 producten

Ilex aquifolium - Gewone Hulst
actie
Ilex aquifolium - Gewone Hulst Gewone Hulst
9.99 12.99
Bekijk product
Ilex aquifolium 'Alaska' - Hulst
actie
Ilex aquifolium 'Alaska' - Hulst Gewone Hulst 'Alaska'
11.11 12.99
Bekijk product
Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' - Gewone Hulst
actie
Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' - Gewone Hulst Gewone Hulst 'Argentea Marginata'
14.44 17.99
Bekijk product
Ilex aquifolium 'J.C. van Tol' - Hulst
actie
Ilex aquifolium 'J.C. van Tol' - Hulst Gewone Hulst 'J.C. van Tol'
Niet op voorraad 12.99
Bekijk product
Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' op Stam - Hulst op Stam
actie
Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' op Stam - Hulst op Stam Hulst op Stam 'Argentea Marginata'
89.99 99.99
Bekijk product

Met de gewone hulst heeft u een echte winterplant in de tuin

De gewone hulst zult u ongetwijfeld herkennen aan het blad. Het donkergroene blad heeft stekels, waar u zich in de tuin al snel aan zult prikken. Dit geldt overigens enkel voor jong blad. Ouder blad heeft een gave rand. Het stekelvormige blad is vooral bekend van kerststukjes, waar de gewone hulst veel voor wordt gebruikt. Dit is niet zo vreemd, want de gewone hulst is een echte winterstruik. Naast de gewone hulst, bestaan er erg veel cultivars van de hulst. Alle verschillende vormen zijn familie van elkaar, maar wijken in kleur en vorm wat af van elkaar.

read-more-splitter

Waarom een gewone hulst kopen?

Als u jaarlijks zelf kerststukjes maakt, dan mag een gewone hulst niet in uw tuin ontbreken. Maar dit hoeft niet de enige reden te zijn om voor deze struik in uw tuin te kiezen. Als u in de winter toch een groene tuin wilt houden, met eventueel wat kleur, dan is een gewone hulst kopen zeker verstandig. De gewone hulst is namelijk zeer goed winterhard en groenblijvend. Bovendien geniet u vanaf oktober tot soms wel ver in de lente van de felrode besjes aan de huls. Ook deze besjes komt u vaak in kerststukjes tegen. Voor de mens zijn deze besjes giftig, maar vogels zijn er dol op. Zo lokt u ook in de winter wat vogels in uw tuin.

De gewone hulst bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u de komende winter genieten van het prachtige groen van de gewone hulst? U kunt de gewone hulst bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs. Overigens vindt u in onze webshop vele soorten van de hulst. Wij zorgen voor een een snelle levering binnen enkele werkdagen, zodat u de gewone hulst direct in de tuin kunt planten. De beste periode om te planten zijn de maanden oktober t/m maart. U kunt dus de komende kerst al genieten van het typische hulstblad.