Fruitstruiken

2 producten

Chaenomeles superba 'Orange Trail' - Japanse Kweepeer
actie
Chaenomeles superba 'Orange Trail' - Japanse Kweepeer Japanse Kweepeer
12.99 14.99
Bekijk product
Griselinia littoralis 'Green Horizon' - Griselinia
actie
Griselinia littoralis 'Green Horizon' - Griselinia Griselinia
Niet op voorraad 11.89
Bekijk product

Fruitstruiken voor een gezonde tuin

Met fruitstruiken in de tuin krijgt een gezonde tuin. Immers veel vers fruit eten is goed voor uw gezondheid. Fruitstruiken hoeft u overigens niet alleen voor het fruit aan te schaffen. Fruitstruiken planten zorgen voor een mooie groene aanblik in uw tuin en met het fruit eraan ziet uw tuin er een stuk vrolijker uit. Zowel hoge als lage fruitstruiken zijn ook prima als een natuurlijke erfafscheiding te gebruiken. Maar het is natuurlijk helemaal een voordeel dat u profiteert van vers geplukt fruit. Er is veel keuze uit veel verschillende soorten fruitstruiken. Zo zijn er talloze bessenstruiken voor gebruik in jam of desserts, maar ook bramenstruiken of frambozenstruiken. Wist u dat het zelfs in Nederland mogelijk is om een druivenstruik of kiwistruik in de tuin te planten?

Winterharde en groenblijvende fruitstruiken

In de meeste gevallen kunt u van fruit van uw fruitstruiken genieten tijdens de lente en de zomer. Dit zijn de periodes dat het fruit volop aan de struiken groeit en dat u moet oogsten. Maar het is natuurlijk jammer om alleen fruitstruiken voor het fruit in de tuin te hebben. Ze hebben zeker ook een esthetische waarde in de tuin. In dit geval is het ook belangrijk om te letten op winterharde fruitstruiken en groenblijvende fruitstruiken. Dan geniet u hier tijdens de winter van, ook als er geen fruit aan de struik groeit. Winterharde fruitstruiken zijn onder andere de bosbes, blauwe bes, rode kruisbes, blauwe druif en de braam. Is het noodzakelijk dat uw fruitstruiken groenblijvend zijn tijdens de winter? Dan wordt de keuze al iets minder, doordat de meeste fruitstruiken dit niet zijn. Kies bijvoorbeeld voor de veenbes, berendruif of de doorn loze braamplant.

Fruitstruiken kopen bij Het Groene Paradijs

Lijkt het u leuk én lekker om fruitstruiken in de tuin te hebben? U kunt fruitstruiken kopen bij Het Groene Paradijs. Dit kan geheel online in onze webshop. U heeft hier een keuze uit een groot assortiment fruitstruiken, van bessenstruiken, braamstruiken tot druivenstruiken. Wilt u advies over welke fruitstruik voor u geschikt is of wilt u meer over de verzorging van fruitstruiken weten? Dan zijn wij op werkdagen altijd telefonisch bereikbaar.