Hoge Siergrassen

11 producten

Cortaderia selloana 'Rosea' - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana 'Rosea' - Pampasgras Pampasgras 'Rosea'
Cortaderia selloana - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana - Pampasgras Pampasgras
Miscanthus sinensis 'Gracillimus' - Prachtriet
actie
Miscanthus sinensis 'Gracillimus' - Prachtriet Prachtriet
Miscanthus sinensis 'Malepartus' - Prachtriet
actie
Miscanthus sinensis 'Malepartus' - Prachtriet Prachtriet
Panicum virgatum 'Northwind' - Vingergras
actie
Panicum virgatum 'Northwind' - Vingergras Vingergras
Phragmites australis - Riet
actie
Phragmites australis - Riet Riet
Stipa gigantea - Vedergras
actie
Stipa gigantea - Vedergras Reuzenvedergras
Panicum virgatum 'Prairie Sky' - Vingergras
actie
Panicum virgatum 'Prairie Sky' - Vingergras Vingergras
Panicum virgatum - Vingergras
actie
Panicum virgatum - Vingergras Vingergras
Cortaderia selloana 'Sunningdale Silver' - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana 'Sunningdale Silver' - Pampasgras Pampasgras Sunningdale Silver
Muhlenbergia capillaris - Muhlenbergia
actie
Muhlenbergia capillaris - Muhlenbergia Muhlenbergia

Winterharde hoge siergrassen

Wanneer u een prachtige volle tuin wilt creëren, hoeft u niet altijd planten of struiken te gebruiken. Hoge siergrassen winnen terrein in vele Nederlandse tuinen. Het grote voordeel van deze hoge siergrassen is hun minimale onderhoud. Vaak volstaat jaarlijks snoeien, waarna deze het volgende seizoen gewoon weer aangroeien. Enkele groepen hoge siergrassen zorgen in een mum van tijd voor een volle tuin. Hoge siergrassen voegen niet alleen textuur en hoogte toe aan tuinen, maar bieden ook duurzaamheid in diverse seizoenen. De Stipa gigantea is een voorbeeld van een prachtig wintergroen hoog siergras dat zijn groene pracht behoudt, zelfs in de koudere maanden. Daarnaast staat de Panicum virgatum 'Northwind' bekend om zijn winterhardheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor tuinen die bestand moeten zijn tegen kille temperaturen. Deze winterharde hoge siergrassen bieden niet alleen groenblijvende schoonheid, maar ze zijn ook bestand tegen diverse weersomstandigheden, waardoor ze het hele jaar door een aantrekkelijke aanvulling vormen op elke buitenruimte.

Hoge siergrassen in plantenbak

De veelzijdigheid van hoge siergrassen komt tot uiting in hun vermogen om diverse buitenruimtes te verfraaien. Hoge, smalle siergrassen zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor het creëren van strakke stadstuinen, terwijl grote bossen Pampasgras een weelderige aanvulling kunnen zijn op een landelijke tuin. Bovendien kunnen hoge siergrassen worden gebruikt als aantrekkelijke borders om heldere grenzen te creëren tussen verschillende delen van de tuin. Wist u dat hoge siergrassen ook perfect kunnen dienen als haag die privacy biedt en tegelijkertijd een sierlijke afscheiding vormt? Voor degenen die ruimte willen besparen, kunnen deze grassen zelfs in mooie potten op het balkon of in de tuin geplaatst worden. De flexibiliteit van hoge siergrassen strekt zich tevens uit tot schaduwrijke plekken. Zo gedijt de Miscanthus sinensis 'Malepartus' goed op schaduwrijke plekken en voegt dit hoge siergras textuur en kleur toe op plaatsen waar andere planten moeite hebben om te groeien.

Hoge siergrassen kopen bij het Groene Paradijs

Vind uw perfecte hoge siergrassen bij Het Groene Paradijs. In onze webshop vindt u een uitgebreide selectie van diverse hoge siergrassen. We bieden altijd wel een hoge siergrassoort die perfect bij uw buitenruimte past. Daarnaast krijgt u bij uw aankoop altijd de juiste informatie over de aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Hoge siergrassen kopen kan eenvoudig via onze webshop. Wij leveren uw hoge siergras snel en zorgen ervoor dat deze goed verpakt en onbeschadigd aankomt. Heeft u vragen of wilt u advies over welk soort hoge siergras het meest geschikt is voor uw tuin? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.