Helleborus

5 producten

Helleborus niger - Kerstroos
actie
Helleborus niger - Kerstroos Kerstroos of Nieskruid
Helleborus orientalis - Kerstroos
actie
Helleborus orientalis - Kerstroos Kerstroos of Nieskruid
Helleborus foetidus
actie
Helleborus foetidus Stinkend Nieskruid
Helleborus orientalis 'Queens White' - Kerstroos
actie
Helleborus orientalis 'Queens White' - Kerstroos Kerstroos
Niet op voorraad 6.99
Helleborus argutifolius - Kerstroos
actie
Helleborus argutifolius - Kerstroos Kerstroos

De Helleborus met zijn soorten

Van januari tot en met mei kunt u genieten van verschillende soorten van de Helleborus. Deze bloeien vaak al vroeg in het seizoen, sommige zelfs al in januari. De naam heeft een betekenis, hiervoor wordt de naam gesplitst. Helle betekent doden en borus betekent voedsel. Dit wil zeggen dat alle delen van deze plant giftig zijn voor de mens. Dat betekent alleen niet dat ze niet mooi zijn om naar te kijken.

De Helleborus in uw tuin

De bekendste soort is de Helleborus Niger. Dit wordt de kerstroos genoemd die prachtige witte bloemen bevat. Deze kunt u krijgen vanaf december en kunt u gewoon planten in de tuin. De andere soorten kunt u het hele jaar, op de zomer na, gewoon planten. Let er wel op dat u handschoenen gebruikt want het is een hele giftige plant. U kunt de plant in vruchtbare tuingrond planten. De plant kan in de schaduw staan en houdt van kalk. Het beste is om de plant meteen op een goede plek te zetten want deze houdt er niet van om verplaatst te worden. Verplanten kan, maar het kost de plant energie om zich te herstellen van de verplaatsing. Mocht het nodig zijn zorg er dan voor dat er voldoende wortelkluit bij zit.

Prachtige kleuren

Er zijn verschillende soorten met ook verschillende kleuren bloemen van lichtgroen tot paars, we hebben gegarandeerd waar u naar op zoek bent. De niger heeft in het begin witte bloemen en later tijdens de bloeiperiode worden deze paars, de foetidus heeft lichtgroene bloemen met een randje van rood-paars kleur, de lividus heeft lichtgroene-gele bloemen, de purpurascens heeft rood-paarse bloemen, de orientalis donkerpaarse bloemen en de viridus heeft groene bloemen. U kunt bij ons elk soort Helleborus kopen. U kunt de helleborus bestellen via onze webshop.