Zwenkgras

6 producten

Festuca Mairei - Zwenkgras
actie
Festuca Mairei - Zwenkgras Zwenkgras Mairei
Festuca glauca - Zwenkgras
actie
Festuca glauca - Zwenkgras Blauw Schapengras of Zwenkgras
Festuca gautieri - Berenvel
actie
Festuca gautieri - Berenvel Berenvel
Festuca glauca 'Elijah Blue' - Blauw Schapengras
actie
Festuca glauca 'Elijah Blue' - Blauw Schapengras Blauw Schapengras
Festuca glauca 'Golden Toupee' - Gouden Schapengras
actie
Festuca glauca 'Golden Toupee' - Gouden Schapengras Gouden Schapengras
Festuca glauca 'Eisvogel' - Zwenkgras
actie
Festuca glauca 'Eisvogel' - Zwenkgras Zwenkgras

Zwenkgras bij Het Groene Paradijs

Zwenkgras is ook wel bekend onder de naam Festuca. Deze soort gras is een echte aanwinst voor uw tuin, waar hij het prima doet als bodembedekker. Daarnaast is het echter ook een grassoort die u gerust in een pot op uw balkon neer kunt zetten. Zwenkgrassen doen daar niet moeilijk over en zijn sowieso een soort gras waar u weinig omkijken naar heeft. Zet het gewoon neer op een mooie plek in de zon of halfschaduw en kunt binnen korte tijd gaan genieten van deze snel groeiende grassoort.

Simpelweg genieten van zwenkgrassen

Zwenkgras is een grassoort die u veel in tuinen tegen komt. Niet verwonderlijk ook, want deze soort gras is namelijk zeer populair. Niet alleen ziet het er mooi uit, het is ook een soort gras die heel eenvoudig te onderhouden is. Laat het gras zijn werk doen als bodembedekker en u zult zien dat het aanzien van uw tuin sterk vooruit gaat. Deze soort gras is ook niet moeilijk als het aankomt op de verzorging. Bij voorkeur zoekt dit gras de zon op, maar het is ook mogelijk om het half in de schaduw neer te zetten. De grond waar het op staat mag best droog zijn, alhoewel een vochthoudende grond ook prima is.

Zwenkgras kopen bij Het Groene Paradijs

In onze webshop vindt u de mooiste planten van Nederland bij elkaar. We halen onze producten van over de hele wereld om u een zo mooi mogelijk aanbod te bieden. We raden u aan om op uw gemak eens te bekijken welke soort tuinplanten u het beste in uw eigen tuin vindt passen. We vinden het daarbij ook prima om onze kennis met u te delen. Neem gewoon even contact met ons op als u een vraag heeft. Zwenkgras kopen bij Het Groene Paradijs? Bij ons maakt u eenvoudig en snel een bestelling.

Kenmerken zwenkgras

Standplaats Zonnig, halfschaduw
Hoogte volgroeide plant 20cm tot 60cm
Bloemkleur Groen, blauw, geel, wit
Bloeitijd Mei, juni, juli
Bladkleur Blauw, groen, geel, grijs
Planttijd Heel het jaar behalve bij vorst
Winterhardheid Zeer goed, goed

Veelgestelde vragen over Zwenkgras

Zwenkgras is een vaste plant die bolvormig groeit en daarom is dit ook een ideale plant voor een kleinere tuin. Zwenkgras wordt ook wel eens schapengras genoemd en komt in veel verschillende soorten en maten, zo is er voor elke tuin een geschikt Zwenkgras.
U kunt het Zwenkgras het hele jaar door planten. Het voorjaar heeft echter de voorkeur, de bodem is dan namelijk al voldoende opgewarmd. Dit heeft zo zijn voordelen met de inworteling van de plant.
Wij raden u aan om Zwenkgras te snoeien wanneer de temperaturen weer beginnen te stijgen. Over het algemeen is dit eind februari of begin maart. Let op! Er zijn veel verschillende soorten Zwenkgras, dus zorg ervoor dat je op de juiste manier te werk gaat.