Vetmuur (Sedum)

9 producten

Sedum Oreganum - Vetkruid
actie
Sedum Oreganum - Vetkruid Hemelssleutel of Vetkruid
2.88 3.99
Bekijk product
Sedum acre 'Aureum' - Vetkruid
actie
Sedum acre 'Aureum' - Vetkruid Vetkruid of Muurpeper
2.88 3.99
Bekijk product
Sedum album 'Coral Carpet' - Vetkruid
actie
Sedum album 'Coral Carpet' - Vetkruid Hemelssleutel of Vetkruid
2.88 3.99
Bekijk product
Sedum floriferum Weihenstephaner Gold - Vetkruid
actie
Sedum floriferum Weihenstephaner Gold - Vetkruid Hemelssleutel of Vetkruid
2.88 3.99
Bekijk product
Sedum spathulifolium Cape Blanco - Vetkruid
actie
Sedum spathulifolium Cape Blanco - Vetkruid Hemelssleutel of Vetkruid
3.33 3.99
Bekijk product
Sedum cauticola Lidakense - Vetkruid
actie
Sedum cauticola Lidakense - Vetkruid Hemelssleutel of Vetkruid
2.88 3.99
Bekijk product
Sedum spurium 'Schorbuser Blut' - Vetkruid
actie
Sedum spurium 'Schorbuser Blut' - Vetkruid Vetkruid of Muurpeper
2.88 3.99
Bekijk product
Sedum kamtschaticum - Vetkruid
actie
Sedum kamtschaticum - Vetkruid Vetkruid of Russische Muurpeper
2.88 3.99
Bekijk product
Sagina subulata Aurea - Priemvetmuur
actie
Sagina subulata Aurea - Priemvetmuur Priemvetmuur of Mos
3.33 3.99
Bekijk product

Vetmuur is een aanwinst voor uw tuin

Ontdek de veelzijdige schoonheid van de Vetmuur, ook wel bekend als Sedum, en laat uw tuin floreren met deze prachtige en onderhoudsvriendelijke planten. Vetmuur, een geslacht van succulente planten, staat bekend om zijn dikke, vlezige bladeren en is de perfecte keuze voor liefhebbers van eenvoudig tuinieren. Onze uitgebreide collectie Sedum planten biedt een scala aan variëteiten en kleuren om uw buitenruimte te transformeren. Of u nu op zoek bent naar kleine Vetmuur plantjes om uw rotstuin op te fleuren of naar grotere exemplaren voor een levendige bodembedekking, u vindt het in het assortiment van Het Groene Paradijs. De veelzijdige Vetmuur planten gedijen goed in verschillende tuinstijlen en voegen een vleugje natuurlijke elegantie toe aan elke buitenruimte.

Met de Sedum plant in de tuin geniet u niet alleen van esthetische voordelen, maar profiteert u ook van hun vermogen om droge omstandigheden te trotseren. Voeg een vleugje kleur toe met de verbluffende bloemen van de Vetmuur en creëer een levendig contrast. Of u nu een ervaren tuinier bent of net begint, Vetmuur is de ideale keuze. Deze vetplanten voegen karakter toe aan elke groene ruimte en vereisen minimaal onderhoud. Ontdek de vele mogelijkheden en breng uw tuin tot leven met de verbluffende eenvoud van de Sedum plantjes. 

Vetmuur als prachtige bodembedekker

Sedum is de ideale bodembedekker voor uw tuin. Vetmuur als bodembedekker staat bekend om zijn compacte groeiwijze en weelderige tapijt van vlezige bladeren, waardoor het de perfecte keuze is voor het bedekken van kale grond en het onderdrukken van onkruid. Of uw tuin nu badend is in zonlicht of schaduwrijk is, Vetmuur past zich moeiteloos aan verschillende omstandigheden aan. Met zijn uitstekende droogtetolerantie gedijt Vetmuur als bodembedekker zelfs op minder vruchtbare gronden, waardoor het een duurzame en onderhoudsarme optie is voor elke buitenruimte.

Voeg een vleugje groen toe aan schaduwrijke plekken met de Vetmuur als bodembedekker. Sommige variëteiten van de Vetmuur gedijen ook goed in de schaduw onder minder zonnige omstandigheden. Onze collectie omvat diverse Vetmuur bodembedekkers die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneren als natuurlijke isolatie voor de grond, waardoor uw tuin gezond en levendig blijft. Kies voor het gemak van een weelderige groenblijvende deken met Vetmuur als bodembedekker. Ontdek de voordelen van deze veelzijdige plant en creëer een onderhoudsarme tuin die het hele jaar door indruk maakt. Bij Het Groene Paradijs begeleiden we u graag naar de perfecte keuze voor uw specifieke behoeften.

Vetmuur planten zijn eenvoudig te combineren

Breng variatie in uw tuin met de veelzijdige vetplant. Combineer verschillende soorten voor een prachtige en unieke buitenruimte die het hele jaar door aantrekkelijk is. De liggende vetmuur is een uitstekende keuze voor het creëren van weelderige tapijten van groen, perfect voor het bedekken van borders en het toevoegen van een natuurlijke uitstraling aan uw tuin. Overweeg het aanleggen van een schilderachtige Vetmuur border om met de liggende vetmuur een visueel aantrekkelijke overgang tussen verschillende delen van uw tuin te creëren. De diverse kleuren en texturen van verschillende soorten Vetmuur in een border zorgen voor een levendig en harmonieus geheel. Met de liggende vetmuur kunt u ook hoogteverschillen op een zachte en natuurlijke manier overbruggen. De laagblijvende Vetmuur vormt een dicht, tapijtachtig geheel dat de bodem bedekt en de groei van ongewenst onkruid onderdrukt. Voeg een vleugje dynamiek toe aan uw tuin met Sedum dat laagblijvend is en ontdek de mogelijkheden van een weelderig landschap dat zich aanpast aan elke vorm en grootte. Bij Het Groene Paradijs staan we klaar om u te begeleiden bij het combineren van de perfecte planten voor uw tuin. Laat uw buitenruimte bloeien met de veelzijdigheid van Vetmuurplantjes!

Verschillende Vetmuur soorten

Ontdek de prachtige diversiteit van onze Vetmuur soorten, waarbij elke variëteit een uniek karakter toevoegt aan uw tuin. Van opvallend rood tot zuiver wit en zonnig geel, de kleuren van de Vetmuur zorgen voor een levendig palet in uw buitenruimte.

Laat uw tuin oplichten met de opvallende schoonheid van de rode Sedum. Deze variëteit voeg een warme en levendige uitstraling toe, waardoor uw tuin een visueel aantrekkelijk accent krijgt. Combineer deze met groenblijvende Vetmuur soorten voor een prachtig kleurcontrast dat het hele jaar door indruk maakt. Creëer een oase van sereniteit met de zuiverheid van wit Vetmuur. Deze soort biedt een elegante en rustgevende uitstraling, perfect voor tuinen met een meer ingetogen kleurenschema. De bloemen van witte Sedum trekken ook vlinders en bijen aan, waardoor uw tuin een levendige biodiversiteit krijgt. Laat de zon schijnen in uw buitenruimte in de kleur geel. Deze heldere en vrolijke tinten voegen een zonnig element toe aan borders en rotstuinen. De compacte groeiwijze van gele Vetmuur soorten maakt ze ideaal voor het creëren van levendige accenten in diverse tuinomgevingen.

Bij Het Groene Paradijs bieden we een uitgebreide selectie van deze kleurrijke sedum soorten om uw tuin te verrijken met levendigheid en schoonheid. Laat uw buitenruimte stralen met de diverse kleuren en soorten van sedum!

De Sedum verzorgen

De Sedum vetmuur verzorgen begint met regelmatig onderhoud door uw Sedum planten te controleren op ongewenst onkruid en dode bladeren. Het Sedum snoeien is vaak een kwestie van eenvoudig terugsnoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Wanneer u de Sedum gaat snoeien, verwijdert u de oude bloemstengels om de ontwikkeling van nieuwe knoppen te stimuleren. Door de Sedum op het juiste moment te snoeien, geniet u van een langere Sedum bloeitijd.

Voor degenen die hun tuin willen verfraaien met sedum in schaduwrijke gebieden, kies voor specifieke Sedum soorten voor schaduw. Deze planten gedijen in minder zonnige omstandigheden en voegen een vleugje groen toe aan plekken waar traditionele planten moeite hebben om te overleven. Een bijkomend voordeel is de Vetmuur winterhardheid, waardoor deze winterharde Sedum soorten zelfs in koudere klimaten gedijen. Geniet het hele jaar door van de structuur en kleur met de wintergroene Sedum die trots hun blad behouden, zelfs in de wintermaanden.

Kies de ideale Sedum standplaats door rekening te houden met de specifieke behoeften van de verschillende soorten. Van zonnige rotstuinen tot schaduwrijke hoekjes, er is een perfecte plek voor elke Sedum variëteit. Met eenvoudige Sedum verzorging geniet u van de voordelen van deze prachtige planten in uw tuin. 

Vetmuur kopen bij Het Groene Paradijs

Breng de pracht van sedum naar uw eigen tuin door hoogwaardige planten te kopen bij Het Groene Paradijs, dé toonaangevende kwekerij. Ontdek de ruime keuze aan variëteiten en kleuren die we bieden, zodat u uw buitenruimte kunt transformeren door deze veelzijdige en onderhoudsarme planten te kopen. Bij ons kunt u ook kleine Sedum plantjes kopen om uw tuin vanaf het begin te laten bloeien. Onze eenvoudige online winkel maakt het gemakkelijk om uw favoriete Sedum planten te vinden en ze rechtstreeks naar uw deur te laten bezorgen. Profiteer van het gemak van Sedum online bestellen en geniet snel van de voordelen van deze prachtige planten.

Breng leven in uw tuin door bloeiende Sedum planten te kopen. Of u nu kiest voor felle kleuren, zacht wit of warm rood, een bloeiende Vetmuur voegt een kleurrijk accent toe aan uw buitenruimte en trekt tegelijkertijd waardevolle bestuivers aan. Koop nu uw vetmuur bij Het Groene Paradijs en creëer een levendige, bloeiende tuin die het hele jaar door indruk maakt.

Kenmerken vetmuur

Latijnse naam Sedum
Plantenfamilie Crassulaceae
Grondsoort Goed doorlatende, droge tot gematigd vochtige grond
Standplaats Volle zon tot lichte schaduw
Hoogte volgroeide plant Varieert sterk, afhankelijk van de soort (van enkele centimeters tot meer dan een meter)
Breedte Variabel
Bloemkleur Afhankelijk van de soort (wit, roze, rood, geel), vaak in dichte bloemschermen
Bloeitijd Meestal in de zomer tot herfst, maar dit kan variëren
Bladkleur Groen, soms met rode of paarse tinten
Bladvorm Vlezig, vaak ovaal tot lancetvormig
Bladgrootte Varieert afhankelijk van de soort
Planttijd Voorjaar tot vroege zomer
Waterbehoefte Laag tot gemiddeld, verdraagt droogte eenmaal gevestigd
Windgevoeligheid Over het algemeen goed bestand tegen wind
Winterhardheid Over het algemeen winterhard, maar dit kan variëren tussen de soorten

Veelgestelde vragen over Vetmuur

Vetmuur (Sagina subulata) groeit over het algemeen vrij snel, vooral onder gunstige omstandigheden. Het kan zich verspreiden en dichte matten vormen, waardoor het een effectieve bodembedekker is.
Om Sagina subulata (Vetmuur) te planten, graaf je een gat dat iets groter is dan de kluit van de plant. Plaats de plant in het gat en bedek de wortels met aarde. Zorg ervoor dat de planten op de juiste afstand van elkaar geplaatst worden om een dichte mat te vormen. Geef na het planten royaal water om de plant te helpen vestigen.
Vetmuur kan goed groeien in zowel volle zon als gedeeltelijke schaduw. Het kan ook in de schaduw groeien, maar het kan minder weelderig en dicht worden dan wanneer het in de volle zon groeit. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, ongeacht de hoeveelheid zonlicht die het ontvangt.