Tegen Schimmels

1 product

Luxan Spuitzwavel 200 gram Luxan Spuitzwavel 200 gram Tegen Meeldauw in diverse gewassen

Verwijder met een schimmelverdelger schimmels op het blad

Zowel binnen- als buitenplanten kunnen last krijgen van meeldauw. Meeldauw is een soort van schimmelaantasting van het blad. Op het blad ontstaan dan een witte of grijze waas en dit doet denken aan pluisjes. Sommige planten zijn extra gevoelig voor meeldauw, terwijl u met andere planten hier nauwelijks overlast van zult ondervinden. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen echte meeldauw en valse meeldauw. Bij echte meeldauw ontstaat de schimmel aan de bovenzijde van het blad en bij valse schimmel aan de onderzijde. Het beste middel om schimmeldauw te verwijderen, is door het gebruik van een schimmelverdelger op basis van zwavel.

Waarom een schimmelverdelger kopen?

Schimmeldauw kan bij diverse soorten planten ontstaan. Het is ontsiert de plant, doordat de groene bladeren minder zichtbaar worden. De bladeren zullen een witte of grijze aanslag krijgen en bovendien kan schimmeldauw uitbreiden naar de rest van de plant of zelfs naar andere planten. Schimmeldauw is niet zomaar te verwijderen en daarom doet u er goed aan om een schimmelverdelger te kopen. Dit kan bijvoorbeeld met Luxan spuitzwavel. Deze spuitbus bevat vloeibare zwavel die u op het aangetaste blad spuit. Er worden geen andere (schadelijke) stoffen gebruikt, het middel bestaat uit 100% zwavel. Het middel is geschikt voor diverse gewassen en schimmeldauw verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Een schimmelverdelger bestellen bij Het Groene Paradijs

Planten en struiken kunnen te maken krijgen met allerlei soorten ziektes en insecten. Voor veel zieken en insecten zijn speciale middelen te koop die hiervoor gebruikt kunnen worden. Dit geldt ook voor schimmeldauw. Wanneer u van de witte aanslag af wilt, dan kunt u een schimmelverdelger kopen bij Het Groene Paradijs. Met een beetje schimmelverdelger zal de schimmel zich vanzelf oplossen. Heeft u in de tussentijd toch behoefte om te genieten van vers groen blad? Bestel dan ook een paar leuke planten of struiken mee.