Pruimenboom

2 producten

Prunus domestica 'Victoria' op stam - Pruimenboom
actie
Prunus domestica 'Victoria' op stam - Pruimenboom Pruimenboom
39.99 47.99
Bekijk product
Prunus domestica 'Opal' op stam - Pruimenboom
actie
Prunus domestica 'Opal' op stam - Pruimenboom Pruimenboom
39.99 47.99
Bekijk product

Soorten pruimenbomen

Houdt u van pruimen? Pruimen zijn gezond en u kunt deze vruchten goed in de keuken gebruiken voor uw baksels, desserts of jam. U kunt zelf uw pruimen oogsten met een eigen pruimen boom. U kunt een pruimenboompje kopen of een pruimen struik en laten uitgroeien tot een volwassen boom met heerlijke pruimen. Er zijn diverse pruimenboom soorten verkrijgbaar. Het verschil tussen de verschillende pruimenboom soorten is te zien en te proeven. De pruimen kunnen verschillend van kleur en smaak zijn. De meeste bekende pruimen plant is de Prunus domestica Opal. Deze boom heeft de bekende rode pruimen met een zoete smaak. De Reine Victoria is één van de pruimenbomen met pruimen met een zoetzure smaak. Bij een pruimenboom kopen kunt u dus altijd een soort kiezen die aan uw smaak voldoet.

Verzorgen van de pruimenboom

Het kenmerk van pruimenbomen, is dat ze in het voorjaar een rijke bloei hebben met mooi bloemen. Na de bloeitijd ontstaan de pruimen, die u afhankelijk van de pruimboom soort, in juli tot september kunt oogsten. Erg veel onderhoud hebben pruimenbomen niet nodig. Het belangrijkste onderhoud is het snoeien van de boom. Dit hoeft niet vaak te gebeuren, eenmaal per jaar is voldoende. Doe dit na de oogstperiode, dus in de late zomer of in de vroege herfst. Naast het snoeien als onderhoud, kunt u een pruimen boom extra zorg geven, door zomers de boom te bemesten en om de twee jaar ´s winters wat extra kalk te strooien.

Pruimenboom online kopen bij Het Groene Paradijs

Als u gemakkelijk te onderhouden fruitbomen in uw tuin wilt, dan kunt u pruimenbomen kopen bij Het Groene Paradijs. Hiervoor hoeft u niet de deur uit, u bestelt bij ons snel en gemakkelijk online in de webshop. In onze webshop vindt u diverse soorten pruimenbomen. U kiest dus de pruimen die u het lekkerst vindt. We verzenden uw pruimenboom in een stevige verpakking, zodat deze onbeschadigd bij u arriveert. Zet de pruimen plant in uw tuin en deze zal met de nodige aandacht uitgroeien tot een prachtige boom waar u veel profijt van zult hebben.