Maggiplant (Levisticum officinale)

1 product

Levisticum officinalis - Maggiplant
actie
Levisticum officinalis - Maggiplant Maggiplant

De Maggiplant als ook geur in de tuin belangrijk is

Iedereen kent wel de overbekende flesjes met Maggi die in de supermarkt te koop zijn. Dit is een smaakversterker die soepen en sausjes de typische aromasmaak geven. De geur van Maggi is kruidig en dit kan ook gezegd worden van de Maggiplant. De Maggiplant, ook wel Levisticum officinale genoemd, heeft heerlijk naar Maggi geurende bladeren. Het is niet zo dat de vloeistof uit het flesje Maggi ook van de bladeren van deze plant afkomstig is, maar de smaak en geur komen overeen. De bladeren kunnen wel gebruikt worden in sauzen, soepen, salades of als smaakversterker in diverse gerechten. Een Maggiplant in de tuin zult u dus goed kunnen gebruiken bij uw kookkunsten.

Waarom zou u een Maggiplant kopen?

Gaat u een Maggiplant kopen, dan haalt u vooral een groene plant in huis. In juli en augustus komt de plant wel tot bloei, met kleine gele bloemen. De plant is wel winterhard, maar tijdens de winter zullen de bladeren afsterven. Knipt u de bladeren in het voorjaar van de plant af, dan worden er nieuwe bladeren aangemaakt. Een Maggiplant zal in de meeste gevallen niet als sierplant worden aangeschaft, maar des te meer voor de geur en als kruidenplant. De bladeren kunt u gebruiken in uw gerechten. Het is wel een kruidenplant die groot kan worden, tot wel 1.25 meter. Snoeien is dan ook nodig, maar bij gebruik van de bladeren in uw gerechten, zult u dit al regelmatig doen.

U kunt uw Maggiplant bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u genieten van de heerlijk geurende Maggiplant? Dan kunt u uw Maggiplant bestellen bij Het Groene Paradijs. U krijgt de plant geleverd in een afmeting van 5 tot 10 centimeter en ongetwijfeld zal de plant bij u nog veel groter worden. Zit u zomers buiten, dan ruikt u de aromatische geur van de Maggiplant en u kunt de bladeren ook daadwerkelijk gebruiken voor diverse soorten gerechten. Een leuke plant dus, die bovendien erg functioneel is.

Kenmerken maggiplant

Latijnse naam Levisticum officinale
Plantenfamilie Apiaceae (schermbloemenfamilie)
Grondsoort Vochtige, goed doorlatende grond
Standplaats Zonnig tot halfschaduw
Hoogte volgroeide plant 100-200 cm
Breedte 60-90 cm
Bloemkleur Geelgroen
Bloeitijd Zomer
Bladkleur Donkergroen
Bladvorm Groot, geveerd
Bladgrootte Groot
Planttijd Lente tot vroege zomer
Waterbehoefte Gemiddeld
Windgevoeligheid Matig
Winterhardheid Winterhard