Glansmispel

11 producten

Photinia fraseri 'Red Robin' - Glansmispel
actie
Photinia fraseri 'Red Robin' - Glansmispel Glansmispel 'Red Robin'
Photinia Fraseri 'Little Red Robin' - Glansmispel
actie
Photinia Fraseri 'Little Red Robin' - Glansmispel Glansmispel Little Red Robin
Photinia fraseri 'Pink Marble' - Glansmispel
actie
Photinia fraseri 'Pink Marble' - Glansmispel Glansmispel
Photinia serratifolia 'Pink Crispy' - Glansmispel
actie
Photinia serratifolia 'Pink Crispy' - Glansmispel Glansmispel Pink Crispy
12.99 14.99
Photinia fraseri 'Louise' - Glansmispel
actie
Photinia fraseri 'Louise' - Glansmispel Glansmispel 'Louise'
9.99 11.99
Photinia fraseri 'Red Light' - Glansmispel
actie
Photinia fraseri 'Red Light' - Glansmispel Glansmispel
27.99 29.99
Photinia fraseri 'Little Fenna' - Glansmispel
actie
Photinia fraseri 'Little Fenna' - Glansmispel Glansmispel 'Little Fenna'
12.99 14.99
Photinia 'Magical Vulcano' - Glansmispel
actie
Photinia 'Magical Vulcano' - Glansmispel Glansmispel
Photinia fraseri 'Robusta Compacta' - Glansmispel
actie
Photinia fraseri 'Robusta Compacta' - Glansmispel Glansmispel 'Robusta Compacta'
9.99 11.99
Photinia fraseri 'Carré Rouge' - Glansmispel
actie
Photinia fraseri 'Carré Rouge' - Glansmispel Glansmispel 'Carré Rouge'
Photinia fraseri 'Red Robin' op Stam - Glansmispel
actie
Photinia fraseri 'Red Robin' op Stam - Glansmispel Glansmispel Red Robin op Stam
59.99 69.99

Glansmispel als haagplant

De glansmispel is een prachtige plant die in veel tuinen gebruikt wordt als haag. Door zijn prachtige rode kleur is dit een veel aangenamere plant om tegenaan te kijken dan een houten schutting. Je kunt de glansmispel natuurlijk ook gebruiken als losse struik. De glansmispel is wintergroen en verliest dus nooit zijn bladeren. Je kunt de glansmispel wel terugsnoeien wanneer hij te breed of te hoog wordt. In het voorjaar is hij mooi rood en in de zomer zijn de bladeren prachtig donkergroen van kleur. Wanneer u ervoor kiest om de glansmispel niet terug te snoeien groeien er van mei tot juli witte bloemen aan. In de winter verkleurd zijn blad dan ook naar een bruinrode kleur.

Verschillende soorten glansmispel

Er bestaan meer dan 60 verschillende soorten glansmispel. De 'Red Robin', Photinia fraseri is de bekendste glansmispel. Daarnaast is de Photinia fraseri 'Red Light' een mooie kleine glansmispel die goed in pot gehouden kan worden. Ook is de Photinia fraseri 'Carré Rouge' soort een prachtige toevoeging voor in elke tuin. Hieronder worden een aantal soorten glansmispel verder toegelicht. 

Photinia Fraseri 'Little Red Robin'

De glansmispel Little Red Robin is een kleine versie van de meest bekende glansmispel Red Robin. Ook deze kleine versie heeft een prachtig rood uitlopend blad. U kunt de Little Red Robin gemakkelijk toepassen is potten en plantenbakken. Deze kleine glansmispel bloeit in april-mei en wordt tot ongeveer 100 centimeter hoog. 

Photinia Fraseri 'Pink Marble'

Een andere prachtige glansmispel is de Photinia fraseri 'Pink Marble'. De naam zegt het al, deze glansmispel heeft bonte, roze bladeren. Hij staat het liefst op een halfschaduw tot zonnige plek en kan tot 150 centimeter hoog worden. 

Photinia fraseri 'Red Robin' op Stam

Een andere soort glansmispel is de Photinia fraseri op stam. Deze prachtige plant op stam is een groenblijvende glansmispel. Hij is zo populair omdat het een makkelijk te houden plant is. De Red Robin op stam bloeit in mei en wordt tot ongeveer 175 centimeter hoog. 

Photinia fraseri 'Little Fenna'

De laatste soort glansmispel is de Little Fenna. Deze glansmispel is extreem winterhard en kan temperaturen aan tot wel -18 ºC. Deze plant kent vele toepassingen zoals; voor massa beplanting, voor in pot, op balkon, op terras of als gewone tuinplant. Little Fenna houdt van een halfschaduw tot zonnige plek in de tuin en wordt ongeveer 90 centimeter hoog.

Bloeitijd van glansmispel

De glansmispel staat bekend om de opmerkelijke kleur van het blad en heeft een bloeitijd van mei tot en met juni. Deze heester groeit tot ongeveer 300 centimeter boven de grond en kan een temperatuur tot -5 °C verdragen. Door de prachtige bladkleur is deze plant een echte sfeermaker in uw tuin en blijft gedurende de hele winter groen. Kies bijvoorbeeld voor de opvallende Photinia fraseri 'Red Robin'. In het voorjaar staat de glansmispel juist om een felrood blad bekend. Tip! Hoe vaker u de glansmispel snoeit, des te roder het blad ieder voorjaar wordt.

Glansmispel op stam

Een zeer populaire groenblijvende struik is de glansmispel op stam. Ook wel Photinia fraseri ‘Red Robin’ op stam genoemd. Hoe vaker je deze plant snoeit, hoe roder de bladeren in het voor- en najaar bloeien. Deze glansmispel op stam wordt tussen de 150 en 175 centimeter hoog. Hij houdt van een zonnige tot schaduwrijke plaats in de tuin. Zorg ervoor dat de glansmispel op stam voldoende water krijgt.

Glansmispel struik

Ook kan de glansmispel aangeplant worden als struik. Doordat hij wintergroen is en in het voorjaar mooi rood bloeit, is het een prachtige struik in elke tuin. De glansmispel verspreid ook heerlijke geuren waar bijen en vlinder op af komen. Doordat de glansmispel struik wintergroen is, zal hij zijn blad niet verliezen en prachtige herfstkleuren creëren. 

Verzorging glansmispel

De glansmispel is een gemakkelijk te verzorgen en te snoeien tuinplant. Het liefst groeien ze op alle soorten humusrijke gronden. Daarnaast mag de grond wat vochtig zijn en goed doorlatend. De glansmispel hoeft niet gesnoeid te worden, wanneer u dit wel doet ontstaan er het bloeiseizoen na het snoeien nog mooiere en veler rood gekleurde bladeren aan de glansmispel. U kunt ervoor kiezen om deze glansmispel te bemesten met compost, de beste tijd om dit te doen is in het voorjaar. Dit zorgt ervoor dat het humeuze gehalte in de grond op peil gehouden wordt. Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om een mulchlaag aan te brengen. Hiermee wordt de vochtverdamping in de grond verminderd.

Glansmispel bestellen bij Het Groene Paradijs

Gaat u een glansmispel kopen, dan wilt u natuurlijk verzekerd zijn van een goede kwaliteit en een scherpe prijs. Dat is precies waar u bij Het Groene Paradijs zeker van bent. Doordat er geen fysieke showroom is, worden alle haagplanten vanuit een vast punt geleverd. U bent verzekerd van 30 dagen groeigarantie en de planten worden ook nog eens snel bij u aan huis bezorgd. Koopt u de glansmispel in haar jonge jaren, dan is deze met vrijwel iedere plant uitstekend te combineren.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is een glansmispel een echte sierplant en geschikt voor verschillende stijlen tuinen. Hierdoor kunt u deze variant uitstekend combineren met de vele andere planten uit het assortiment van Het Groene Paradijs. Deze plant heeft een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem nodig en verlangt een plekje in de zon. Let er wel op dat de plant schade op kan lopen indien er nachtvorst in de maanden april en mei wordt voorspeld.

 

Kenmerken glansmispel

Standplaats Zonnig tot halfschaduw
Hoogte volgroeide plant 100cm tot 250cm
Bloemkleur Wit, rood of roze
Bloeitijd April tot juni
Bladkleur Rood, groen, bruin, wit, roze, geel en bont
Planttijd Heel het jaar behalve bij vorst
Winterhardheid Zeer goed tot goed

Veelgestelde vragen over Glansmispel

Glansmispel kan het gehele jaar in model gesnoeid worden. Zorg ervoor dat de glansmispel niet in de volle zon staat tijdens of vlak na het snoeien. Of wanneer er vorst in de grond zit, is het niet verstandig om de glansmispel te snoeien. Snoeit u de glansmispel vaak, hoe meer en roder het blad van de glansmispel wordt. Jonge bladeren van de glansmispel kunnen vuurrood worden.
U kunt de glansmispel op stam het gehele jaar aanplanten. De glansmispel wordt in pot geleverd en heeft daarom geen vaste tijd in het jaar waarom hij het best aangeplant kan worden. Wanneer u de glansmispel op stam tijdens een warme periode plant, heeft hij meer nazorg nodig. Zorg ervoor dat de glansmispel in warme periodes dagelijks voldoende water krijgt.
Een glansmispel kan het best verplaatst worden wanneer de boom in rustmodus is. In principe kunt u een glansmispel verplaatsen tussen begin november en midden maart. Zorg ervoor dat de glansmispel een zo groot mogelijke kluit behoudt tijdens het verplanten. Verplaatst u meerdere glansmispels? Zorg er in dit geval voor dat de bomen op 2 á 3 meter afstand van elkaar geplant worden.
Een glansmispel kan zo’n 30 tot 40 centimeter per jaar groeien. Heeft u een glansmispel haag? Deze bereiken een maximale hoogte van 2,5 meter, maar kunt u natuurlijk zo laag snoeien als gewenst.
Tussen juli en augustus is het mogelijk een om een glansmispel te stekken. Wanneer u in deze periode een tak van ongeveer 8 tot 10 centimeter er vanaf knipt en de onderste bladeren hier afhaalt, heeft u de grootste kans op nieuwe groei. Doe een plastic zak om het uiteinde van de afgeknipte tak heen, zodra u wortels ziet, kunt u de glansmispel tak in een pot met aarde planten.