Walnotenboom

1 product

Juglans regia - Wilde Walnoot
actie
Juglans regia - Wilde Walnoot Wilde Walnoot
Niet op voorraad 19.99

Soorten walnotenbomen

Walnoten behoren tot één van de meest populaire notensoorten. Kenmerkend aan de walnoot, is de harde schil die gekraakt moet worden. Walnoten kunt u zo eten, maar ook verwerken in gerechten, desserts en baksels. U hoeft hiervoor helemaal niet naar de winkel, want door zelf een walnotenboom te planten in uw tuin, kweekt u uw eigen walnoten. Wel moet u een keuze maken uit een bepaalde walnotenboom, want er zijn er nogal wat. De wilde walnoot is misschien wel de bekendste doordat deze soort walnoten veel voorkomen. Maar u kunt ook kiezen voor andere soorten walnoten. Er zijn bijvoorbeeld ook enkele soorten van de walnotenboom met rode walnoten of extra grote walnoten. Een belangrijk kenmerk van vele soorten walnotenbomen, is dat ze zeer hoog worden. Zo´n 10 tot 20 meter is niet ongebruikelijk.

Verzorgen van de walnotenboom

U zult geen spijt krijgen van een walnotenboom kopen, want het zijn prachtige bomen. Een walnotenboom tot 10 meter mag als klein gezien worden. Ruimte is daarom het belangrijkste waar u op moet letten, wilt u een walnootboom kopen. Een voordeel van walnoten planten, is dat de walnoten vanzelf op de grond vallen. U hoeft niet de boom in om de vruchten te plukken. Dit geldt evenmin voor een walnotenboom snoeien. In principe is het snoeien walnotenboom niet nodig. De boom heeft dit namelijk niet graag. Wilt u dit toch doen, wanneer de walnotenboom snoeien? Doe het ten eerste met mate en vanaf juni tot oktober. Verdere verzorging heeft een walnotenboom niet nodig. Jaarlijks bemesten of kalk strooien mag, maar is niet perse noodzakelijk.

Walnotenbomen online bestellen bij Het Groene Paradijs

Als u ruimte in de tuin heeft én van walnoten houdt, dan kunt u een walnotenboom kopen bij Het Groene Paradijs. En gemakkelijker een walnotenboom bestellen gaat het bij ons niet, want hiervoor bezoekt u ons online in onze webshop. U kunt gewoon thuis blijven en vanaf de bank uw keuze voor een soort walnotenboom maken. Wij zorgen vervolgens voor een snelle levering binnen enkele werkdagen en uiteraard in een stevige verpakking, zodat de walnotenboom ongeschonden bij u aankomt.