Maagdenpalm (Vinca)

8 producten

Vinca minor - Maagdenpalm
actie
Vinca minor - Maagdenpalm Maagdenpalm
Vinca minor 'Alba' - Maagdenpalm
actie
Vinca minor 'Alba' - Maagdenpalm Kleine Maagdenpalm
Vinca minor 'Atropurpurea' - Maagdenpalm
actie
Vinca minor 'Atropurpurea' - Maagdenpalm Kleine Maagdenpalm
Vinca minor 'Gertrude Jekyll' - Maagdenpalm
actie
Vinca minor 'Gertrude Jekyll' - Maagdenpalm Kleine Maagdenpalm
Vinca minor 'Illumination' - Maagdenpalm
actie
Vinca minor 'Illumination' - Maagdenpalm Kleine Maagdenpalm
Niet op voorraad 3.99
Vinca major - Maagdenpalm
actie
Vinca major - Maagdenpalm Grote Maagdenpalm
Vinca major 'Variegata' - Grote Maagdenpalm
actie
Vinca major 'Variegata' - Grote Maagdenpalm Grote Maagdenpalm
Vinca minor 'Ralph Shugert' - Kleine Maagdenpalm
actie
Vinca minor 'Ralph Shugert' - Kleine Maagdenpalm Kleine Maagdenpalm

De Maagdenpalm bij Het Groene Paradijs

Als u op zoek bent naar een bodembedekker die altijd mooi groen blijft, raden wij de Maagdenpalm van harte aan. Deze plant is momenteel een enorm populaire tuinplant. De Maagdenpalm is zo populair omdat de plant het in elke tuin, op elke plek goed doet. De Maagdenpalm heeft de latijnse benaming ‘Vinca’. De naam 'Maagdenpalm' is afkomstig van het feit dat de plant veel als grafbedekking vroeger werd gebruikt voor jonge vrouwen en maagden. De struik heeft lange, slingerende takken die wel tot twee meter lang kunnen worden.

De Vinca is een zeer vrolijke bodembedekker die kleur toe zal voegen aan uw tuin. Doordat deze pracht plant wintergroen is heeft u zomer én winter een kleurrijke tuin. Bekijk de mogelijkheden bij Het Groene Paradijs!

Verzorging van de Maagdenpalm

Zoals hierboven vermeld is de Maagdenpalm een zeer aantrekkelijke tuinplant. Dit komt mede doordat de plant weinig tot geen onderhoud nodig heeft. De Vinca plant zal het op elke plek in uw tuin goed doen, op een helling, onder een boom of in de volle zon, deze prachtige bodembedekker bloeit van april tot aan mei. Doordat de Maagdenpalm een dichte groei heeft, maakt het onkruid moeilijk om er doorheen te komen. Hierdoor bent u minder werk kwijt met het wieden van onkruid en meer tijd met het genieten van uw tuin.

Gaat u de Vinca planten? Zorg dan dat u hem plant in humusrijke, losse tuinaarde. Zo maakt u het de Maagdenpalm makkelijker om uit te groeien tot een prachtige plant.

Verschillende soorten Vinca

Bij Het Groene Paradijs bieden we een ruim aanbod aan Maagdenpalmen. Hieronder hebben we de populairste soorten voor u op een rijtje gezet:

De Vinca minor - Maagdenpalm is een kleine Maagdenpalm. De blauwe Vinca is een veel toegepaste bodembedekker die als geen ander geschikt is om grote vakken op te vullen. Deze Vinca is een sterke groeier, goed winterhard en doet het op elke plek in uw tuin goed.

De Vinca major - Maagdenpalm wordt in Nederland ook wel de grote Maagdenpalm genoemd. Heel het jaar door kunt u genieten van de groene bladeren. In de bloeiperiode, april en mei, kunt u genieten van de mooie lichtblauwe bloemen.

De Amsonie taberneamontana - Stermaagdenpalm staat ook wel bekend als de Blauwe Ster. Deze plant behoort tot de Apocynaceae-familie. Het is een langzaam groeiende Maagdenpalm en heeft slanke, blauwgroene bladeren.

Toch liever een witte Vinca? Bekijk de andere varianten van de Vinca bij Het Groene Paradijs en laat je verwonderen over deze magische bodembedekkers!

Kenmerken maagdenpalm

Latijnse naam Vinca
Plantenfamilie Apocynaceae
Grondsoort Voedzame, goed doorlatende grond
Standplaats Zonnig tot halfschaduw
Hoogte volgroeide plant 15-30 cm
Breedte 60-90 cm
Bloemkleur Blauw, paars, roze, wit
Bloeitijd Lente tot herfst, afhankelijk van de soort
Bladkleur Donkergroen
Bladvorm Ovaal tot lancetvormig
Bladgrootte 2-5 cm lang
Planttijd Lente of herfst
Waterbehoefte Gemiddeld, niet te natte grond
Windgevoeligheid Matig windbestendig
Winterhardheid Matig winterhard

Veelgestelde vragen over Maagdenpalm

U kunt de Maagdenpalm, ook wel bekend als Vinca, het hele jaar door planten, behalve bij vorst of een lange droogteperiode. Dit zorgt namelijk voor het uitdrogen van de plant. Houd bij het planten ook rekening met de standplaats, de Maagdenpalm staat het liefste in de halfschaduw of op een zonnige plek.
Wilt u de Maagdenpalm (Vinca) snoeien? Dan raden wij aan om dit in maart te doen. Dit geldt voor zowel de minor (kleine Maagdenpalm) als de major (grote Maagdenpalm).
De blauwe bloemen van de Vinca zijn goed eetbaar en worden veelal gebruikt voor het opmaken van salades of gebak. Let wel op! De bladeren van de Maagdenpalm bevatten stoffen die bij het eten van grotere hoeveelheden giftig zullen zijn.