Elfenbloem

4 producten

Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' - Elfenbloem
actie
Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' - Elfenbloem Elfenbloem 'Frohnleiten'
Epimedium versicolor 'Sulphureum' - Elfenbloem
actie
Epimedium versicolor 'Sulphureum' - Elfenbloem Elfenbloem 'Sulphureum'
Epimedium rubrum - Elfenbloem
actie
Epimedium rubrum - Elfenbloem Elfenbloem
Epimedium Grandiflorum 'Purple Pixie' - Elfenbloem
actie
Epimedium Grandiflorum 'Purple Pixie' - Elfenbloem Elfenbloem

Geniet met de elfenbloem van een stevige vaste plant in de tuin

De elfenbloem (Epimedium) is een mooie vaste en laagblijvende plant. Als u op zoek bent naar vaste planten in de tuin, dan maakt u met de elfenbloem een goede keuze. Vooral als u een tuin heeft waar de zon maar weinig komt, dan is de elfenbloem zeer geschikt. De elfenbloem houdt namelijk van een schaduwrijke plek. Hoewel de afmetingen per type kunnen verschillen, zijn de zeer lage bij de grond blijvende planten goede bodembedekkers in een schaduwrijke tuin. De elfenbloem is vooral bekend om het decoratieve blad. De vorm en de kleur van de bloemen, zijn afhankelijk van het type.

Met welk onderhoud rekening houden bij een elfenbloem kopen?

Wilt u een elfenbloem kopen als vaste plant in uw tuin? Dan zijn er een paar zaken waar u rekening mee moet houden. De elfenbloem houdt niet van de zon. Daarom is dit een ideale vaste plant voor schaduwrijke tuinen. U plaatst de elfenbloem in de schaduw of halfschaduw, bijvoorbeeld onder een boom. De elfenbloem is een voorjaarsbloeier. In de maanden april en mei geeft de plant bloemen, die per soort elfenbloem van elkaar kunnen afwijken in vorm en kleur. De elfenbloem is winterhard, maar niet groenblijvend. Direct na de winter knipt u het beste het dode blad weg, zodat er al snel nieuw blad uitgroeit en de bloei kan starten.

Een elfenbloem bestellen gaan gemakkelijk bij Het Groene Paradijs

Met een elfenbloem krijgt u een schaduwrijke tuin gemakkelijk gevuld met een mooie plant. Vooral het decoratieve hartvormige blad valt op bij de elfenbloem en geeft een donkere tuin kleur en vrolijkheid. Een elfenbloem bestellen hoeft u bij Het Groene Paradijs geen enkele moeite te kosten. Dit kan gemakkelijk online in onze webshop. In ons assortiment hebben wij enkele soorten elfenbloemen in verschillende soorten kleuren. U hoeft enkel uw gewenste soort aan te klikken om te bestellen. Wij zorgen voor een correcte en snelle levering van uw elfenbloem.