Pampasgras (Cortaderia selloana)

4 producten

Cortaderia selloana - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana - Pampasgras Pampasgras
3.33 3.99
Bekijk product
Cortaderia selloana 'Rosea' - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana 'Rosea' - Pampasgras Pampasgras 'Rosea'
3.33 3.99
Bekijk product
Cortaderia selloana 'Pumila' - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana 'Pumila' - Pampasgras Pampasgras 'Pumila'
3.22 4.99
Bekijk product
Cortaderia selloana 'Sunningdale Silver' - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana 'Sunningdale Silver' - Pampasgras Pampasgras Sunningdale Silver
4.89 5.99
Bekijk product

Pampasgras voor in uw tuin

Pampasgras is een prachtige tuinplant die geschikt is voor elke tuin. Het Pampasgras heeft een lange levensduur en kan meer dan tien jaar meegaan. Het is een robuuste plant die weinig onderhoud vergt. Pampasgras is een zeer decoratieve en opvallende plant met grote, gevlochten pluimen die verschillende kleuren kunnen hebben. Daarnaast is pampasgras een vrij sterk groeiende tuinplant die een aantal voordelen biedt. Het is een veelzijdige plant die gemakkelijk te kweken is en de tuin een unieke look geeft en is een uitstekende keuze voor tuinen die een decoratieve aanvulling willen op de bestaande tuinplanten. Als laatste is het een krachtige en duurzame plant die makkelijk te verzorgen is.

Oorsprong van Cortaderia selloana

Het Pampasgras (Cortaderia selloana) is een van de opvallende vertegenwoordigers onder de siergrassen en inspireert in de zomer met grote, witte bloempluimen. De volledige Nederlandse naam van deze soort is eigenlijk Amerikaans Pampasgras, maar omdat het de meest voorkomende van alle soorten Pampasgras is en de anderen niet bij ons verkrijgbaar zijn, wordt het meestal gewoon Pampasgras genoemd, zelden ook als zilveren pampasgras. Net als de andere ongeveer 14 soorten pampasgrassen, komt het uit de tropische en gematigde zones van Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland, waar het wordt gevonden op zanderige en alluviale bodems. Het behoort tot de zoete grasfamilie (Poaceae). Op onze breedtegraden is het niet volledig winterhard en vereist het winterbescherming.

Pampasgras toepassingen

Pampasgras is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die relatief weinig onderhoudsbehoefte heeft. Deze plant is ook geschikt als bodembedekker en zal onkruid moeilijker op deze plekken naar boven komen. Dit komt door de dichte en krachtige groei van het pampasgras. Daarnaast is pampasgras ook prachtig als decoratie in huis. De pluimen kunnen afgeknipt worden en bijvoorbeeld ter decoratie in een vaas neergezet worden.

Pampasgras online bestellen

Met pampasgras haalt u een soort siergras naar uw tuin die er mooi uitziet en die daarbij ook heel stevig is. Dit siergras kan heel hoog groeien. Het is dan wel belangrijk om af en toe een beetje bij te snoeien, zodat dit niet uit de hand loopt. Als u een tuin heeft die wel wat pracht en praal kan gebruiken, dan is pampasgras van harte aanbevolen. Pampasgras ofwel Cortaderia is ook wel bekend onder de namen Spaanse pluimen of witte pluimen. Als u het gras ziet, dan is natuurlijk meteen duidelijk waar deze benamingen vandaan komen. Pampasgras bestellen is bij Het Groene Paradijs heel eenvoudig. U krijgt uw bestelling dan snel geleverd.

Kenmerken pampasgras

Standplaats Zonnig
Hoogte volgroeide plant 125 - 300 cm
Bloemkleur Roze, wit
Bloeitijd juli, augustus, september, oktober, november
Bladkleur Groen
Planttijd Voorjaar
Winterhardheid Zeer goed

Veelgestelde vragen over Pampasgras

Pampasgras groeit in de meeste gevallen snel, soms zelfs meer dan een meter per jaar. Het kan variëren afhankelijk van de omstandigheden, zoals de hoeveelheid zonlicht, de bodemsoort en het klimaat.
Pampasgras is het meest geschikt om te worden gesnoeid in de late lente of begin zomer. Snoeien helpt de plant gezond te houden en de groei te stimuleren. Als u uw pampasgras laat groeien, kan het moeilijk worden om het te beheersen en kan hij flink gaan woekeren in uw tuin.
Pampasgras bloeit meestal in het najaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de soort. Sommige soorten bloeien in de zomer, terwijl andere soorten pas in de herfst bloeien.
Het beste moment om pampasgras te planten, is in het vroege voorjaar of in het late najaar, wanneer de temperaturen koel zijn. Pampasgras is meestal bestand tegen strenge winters, maar het is belangrijk ervoor te zorgen dat de grond nat genoeg is om de wortels te beschermen tegen het vriesweer.
Het beste moment om pampasgras te verplaatsen, is in het vroege voorjaar of het late najaar. De plant heeft dan de meeste kans om te herstellen van de verplaatsing. Vermijd het verplaatsen van pampasgras tijdens de warme zomermaanden, omdat de plant dan vatbaarder is voor schade.