Campunala lactiflora

3 producten

Campanula lactiflora 'Pouffe' - Klokjesbloem
actie
Campanula lactiflora 'Pouffe' - Klokjesbloem Klokjesbloem
Campanula lactiflora 'Loddon Anna' - Klokjesbloem
actie
Campanula lactiflora 'Loddon Anna' - Klokjesbloem Klokjesbloem 'Loddon Anna'
Campanula lactiflora 'Prichard's Variety' - Klokjesbloem
actie
Campanula lactiflora 'Prichard's Variety' - Klokjesbloem Klokjesbloem 'Prichard's Variety'

De mooie Campanula lactiflora is voor iedere tuin geschikt

 

De Campanula is een redelijk bekende plant in menig tuin. Maar van de Campanula zijn veel verschillende cultivars verkrijgbaar. Hierbij kunnen de verschillen per cultivar groot zijn. Het gaat het vooral om het formaat van de Campanula. Veel soorten zijn laagblijvend en staan bekend als een bodembedekker. Andere soorten worden veel hoger, zoals de Campanula lactiflora. De Campanula lactiflora kan een hoogte behalen van 125 centimeter. Ideaal om hiermee de achterzijde van de border te bedekken met mooie vaste planten en om hoogtes te creëren. Ondanks de afmetingen, kan de plant ook in een plantenbak of pot gezet worden.

 

Welke soort Campanula lactiflora kopen?

 

Een van de mooiste soorten bij de Campanula lactiflora kopen, is de Campanula lactiflora ´Loddon Anna´. Dit exemplaar is herkenbaar aan de mooie zeer lichtroze tot soms zeer lichtpaarse kleur van de bloemen. Deze hele zachte kleur is schitterend om te zien en ook opvallend door de stervormige bloemen. Een andere soort is de Campanula lactiflora ´Prichard´s Variety´. Hier draait het om een veel fellere kleur van de bloemen. De bloemen zijn blauw tot lila van kleur. Beide soorten hebben een zomerse bloeiperiode van juni tot augustus. Ze zijn beiden ook goed winterhard, maar niet wintergroen. Laat het blad tijdens de winter zitten ter bescherming. Haal dit in het vroege voorjaar weg, dan ontstaan er weer nieuwe scheuten.

 

Een Campanula lactiflora bestellen bij Het Groene Paradijs

 

Met een Campanula lactiflora heeft u een mooie vaste plant met een behoorlijke hoogte in uw tuin. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de achterzijde van de border beplanten. Een Campanula lactiflora bestellen doet u op de meest gemakkelijke wijze via de webshop van Het Groene Paradijs. Bij ons vindt u alle soorten van de Campanula, waaronder enkele soorten van de Campanula lactiflora. U krijgt een exemplaar toegestuurd in een hoogte tot 10 centimeter. Met onze groeigarantie weet u zeker dat de plant van goede kwaliteit is en de beloofde hoogte van 125 centimeter zal behalen.