Vedergras

4 producten

Stipa capillata - Vedergras
actie
Stipa capillata - Vedergras Vedergras
3.88 4.99
Bekijk product
Stipa gigantea - Vedergras
actie
Stipa gigantea - Vedergras Reuzenvedergras
3.00 4.99
Bekijk product
Stipa tenuissima - Vedergras
actie
Stipa tenuissima - Vedergras Vedergras
2.11 2.99
Bekijk product
Stipa tenuissima 'Ponytails' - Vedergras
actie
Stipa tenuissima 'Ponytails' - Vedergras Vedergras 'Ponytails'
2.11 2.99
Bekijk product

Vedergras kopen bij uw plantenspecialist

Vedergras ofwel Stipa is een enorm populair siergras dat wordt gebruikt door hoveniers en professionals in met name een landschapsontwerp. Vedergras is geliefd vanwege zijn sierlijke, delicate en fijne textuur - zijn groei is te vergelijken met een prachtige fontein. Bovendien is hij extreem droogtetolerant en draagt ​​het bij aan zijn allure. Geen wonder dat dit siergras enthousiast wordt gebruikt vele tuinen. Laat u niet misleiden door zijn grote schoonheid.

De vele mogelijkheden met Vedergras bestellen

Vedergras produceert tienduizenden zaden, die worden verspreid door wind, water of vervuilde grond, maar ook via auto's en uitwerpselen van dieren. De zaadproductie kan meer dan vier jaar aanhouden en de plant zaait gewoonlijk zelf in gebieden met een sub-tropisch klimaat. Vedergras is in staat om inheemse planten en diersoorten te overwinnen zodra het eenmaal is gevestigd. Het verdringt zowel weidegrassoorten als inheemse siergrassen in kustgebieden en komt voor in alle landschappen, inclusief: stedelijke gebieden, landbouwgebieden, bossen en open graslanden.

Niemand kan dit unieke Vedergras weerstaan!

Het delicate vedergras weegt zachtjes zijn stengels in de wind en doet je dromen van duinlandschappen aan zee. Deze mooie vaste plant verspreidt een speciale flair in elke tuin, waar iedereen zich toe aangetrokken voelt. Zelfs in de winter brengen de planten van deze soort, ook bekend als vedergras, kleur aan de bewolkte dagen. De Stipa tenuissima harmonieert prachtig met andere planten zoals diamantgras lampenpoetsergras. In borders, op daktuinen, in een pot op het balkon, in rotstuinen of open ruimtes, overal is het een blikvanger! Het delicate vedergras presenteert in de zomer voor het eerst groene, fijne bladeren, die later veranderen in een witte, zilverachtige glinsterende decoratie.

Veelgestelde vragen over Vedergras

Vedergras wordt gemiddeld zo’n 50 tot 60 centimeter hoog, met uitzondering van een aantal soorten Stipa. Deze uitzonderingen kunnen gemiddeld tussen de 100 en de 150 centimeter hoog worden. Doordat bepaalde soorten wat kleiner zijn, is deze prachtige plant ook geschikt voor in een grote pot op bijvoorbeeld uw balkon. Voor het mooiste resultaat kunt u het beste 7 à 9 stuks bij elkaar planten.
Vedergras is een winterharde plant. Het siergras is daarentegen niet wintergroen. In juli en augustus bloeit het Vedergras met geelbruine aren.
U kunt Vedergras het beste in maart snoeien. Snoei dan de uitgebloeide aren en bladeren terug tot ze ongeveer 10 centimeter boven de grond uit komen. Vanaf mei gaat het Vedergras weer bloeien.