Beverboom

7 producten

Magnolia 'Stellata' - Stermagnolia
actie
Magnolia 'Stellata' - Stermagnolia Stermagnolia
15.99 16.99
Magnolia 'Susan' - Beverboom
actie
Magnolia 'Susan' - Beverboom Beverboom of Tulpenboom Susan
19.99 24.99
Magnolia 'Soulangeana' - Beverboom
actie
Magnolia 'Soulangeana' - Beverboom Beverboom of Tulpenboom
16.99 19.99
Magnolia 'Stellata' op Stam - Stermagnolia
actie
Magnolia 'Stellata' op Stam - Stermagnolia Stermagnolia
59.99 69.99
Magnolia 'Susan' op Stam - Beverboom
actie
Magnolia 'Susan' op Stam - Beverboom Beverboom of Tulpenboom Susan
52.99 56.24
Magnolia 'Soulangeana' op Stam - Beverboom
actie
Magnolia 'Soulangeana' op Stam - Beverboom Beverboom of Tulpenboom
69.99 79.99
Magnolia 'Genie' - Beverboom
actie
Magnolia 'Genie' - Beverboom Beverboom
32.99 35.99

Grote, geurige, witte bloesems zijn nog maar het begin van de aantrekkingskracht van een Beverboom (Magnolia). Deze aantrekkelijke bomen hebben ook glanzende, donkergroene bladeren en een grote, exotisch ogende vrucht die in de herfst opengaat en heldere oranjerode bessen onthult die worden gewaardeerd door vogels en andere dieren in het wild. Meer informatie over het planten en verzorgen van de Beverboom is een geweldige manier om van deze bomen in uw landschap te genieten.

Oorsprong van de Beverboom

De Beverboom komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en de Himalaya, oostelijk Noord-Amerika en Midden-Amerika. Ze zijn afhankelijk van de soort kunnen wintergroen, halfwintergroen of bladverliezend. Sommige bladverliezende soorten bloeien in het vroege voorjaar voordat de boom doorbladert. Een van de moeilijkheden bij het verzorgen van de Beverboom is het beheren van de grote, knapperige bladeren die continu uit de boom vallen. Veel mensen verwijderen de onderste zijtakken van een magnoliaboom om het maaien te vergemakkelijken, maar als je de onderste zijtakken aan de boom laat hangen, zullen ze naar de grond hangen en de gevallen bladeren verbergen. De schaduw van de boom en de opeenhoping van bladeren verhinderen dat gras groeit, en als de bladeren afbreken, leveren ze voedingsstoffen voor de boom.

Is de Beverboom geschikt voor ons klimaat?

De meeste Beverboom soorten zijn winterhard in heel Europa. Voor de meest optimale resultaten bij het toepassen van een gezonde Beverboom, moet u uw bomen lokaal kopen om er zeker van te zijn dat de variëteit goed geschikt is voor uw klimaat.

Hoe zorg je voor een Beverboom?

Als je op zoek bent naar een sierboom die natte, drassige grond verdraagt, hoef je niet verder te zoeken dan een Beverboom. Het planten van een Beverboom kan het beste worden gedaan in een vochtige, rijke, enigszins zure grond die is verrijkt met compost, zodat de boom een ​​goede start krijgt. Als onderdeel van de verzorging van uw Beverboom, moet u de bomen water geven om de grond rond de basis van de boom vochtig te houden. Het is vooral belangrijk om jonge bomen goed bewaterd te houden totdat ze zich vestigen. Bemest in het voorjaar wanneer de bloemknoppen beginnen te zwellen met een meststof met langzame afgifte.

Standplaats Beverboom

Net als zijn familieleden betovert de Beverboom met indrukwekkende bloemen in het voorjaar. Het vergt echter geduld totdat de boommagnolia zijn volledige bloei laat zien. In de zorg is de Beverboom gemakkelijk als deze de juiste standplaats heeft gekregen. Want qua standplaats is de Beverboom een echte diva. De Beverboom verdraagt de Nederlandse winter goed, vorstbescherming is alleen nodig voor jonge planten. Ook heeft ze in de winter geen speciale zorg nodig.

Standplaats aan de randen van bossen

Omdat Beverbomen erg breed kunnen worden, moet je minstens vier vierkante meter reserveren voor een boom. Bovendien moet u er rekening mee houden dat late vorst binnen enkele dagen een abrupt einde kan maken aan de bloemen. Daarom moet de standplaats worden beschermd tegen koude oostenwinden. Ideaal tegen late vorst is ruimte voor een huismuur of in een hoek.