Erodium

2 producten

Erodium variabile 'Bishop's Form' - Reigersbek
actie
Erodium variabile 'Bishop's Form' - Reigersbek Reigersbek
2.88 3.99
Bekijk product
Erodium reichardii 'Album' - Reigersbek
actie
Erodium reichardii 'Album' - Reigersbek Reigersbek
2.88 3.99
Bekijk product

Iedereen kent wel de tuingeraniums, winterhard en mooi, het zijn erg populaire planten voor zowel borders als in potten. De Erodium is een beetje anders dan de gewone geranium, maar het is niet minder aantrekkelijk en nuttig. Deze laaggroeiende plant is een uitstekende bodembedekker.

Erodium is ook bekend als Reigersbek, deze naam komt van het Oudgriekse woord voor 'reiger'. De naam is te danken aan de vorm van de onrijpe vrucht van de plant, die er ongeveer uitziet als de kop en snavel van een watervogel. Erodium planten zijn meestal laaggroeiend. Afhankelijk van de variëteit kunnen ze variëren van lage bodembedekkers van niet meer dan 15 cm tot kleine struiken van 60 cm. De bloemen zijn klein en delicaat, meestal ongeveer een centimeter breed, met 5 bloembladen in de kleuren wit tot roze. De bloemen hebben de neiging om samen te klusteren en verschijnen zelden alleen.

Verzorging van Erodium is heel gemakkelijk en nuttig. De planten geven de voorkeur aan goed doorlatende grond en volle zon, maar ze verdragen alles behalve drassige grond en diepe schaduw. Afhankelijk van de variëteit zijn ze over het algemeen goed winterhard. Ze hebben heel weinig onderhoud nodig - in de heetste, droogste maanden hebben ze baat bij wat extra water, maar hebben ze voor het grootste deel slechts minimaal water nodig.