Erigeron

4 producten

Erigeron glaucus 'Sea Breeze' - Fijnstraal
actie
Erigeron glaucus 'Sea Breeze' - Fijnstraal Fijnstraal
3.88 3.99
Bekijk product
Erigeron 'Rosa Juwel' - Fijnstraal
actie
Erigeron 'Rosa Juwel' - Fijnstraal Fijnstraal
3.88 3.99
Bekijk product
Erigeron 'Azure Beauty' - Fijnstraal
actie
Erigeron 'Azure Beauty' - Fijnstraal Fijnstraal
3.88 3.99
Bekijk product
Erigeron karvinskianus - Fijnstraal
actie
Erigeron karvinskianus - Fijnstraal Fijnstraal
3.33 3.99
Bekijk product

Zoek in de lente of herfst bij voorkeur een mooie zonnige plek om uw Erigeron te planten, een zonnige standplaats kan de bloei bevorderen. In de zomer kan er nog worden geplant, maar zorg ervoor dat u regelmatig water geeft. Net als de aster is gewone aarde gemengd met een beetje potgrond perfect. Vermijd compacte en zware bodems die water vasthouden in plaats van het af te geven aan de plant. Om een ​​oppervlak mooi te bedekken, plant u ongeveer 8 of 9 Erigeron op een vierkante meter. Om je Erigeron te vermenigvuldigen, verdeel je de plant in het voorjaar om de 3 jaar of zo.

Makkelijk te onderhouden, Erigeronvraagt ​​maar heel weinig verzorging. Geef tijdens het planten water als de grond is opgedroogd om het wortelstelsel niet te laten uitdrogen. In de herfst, na de bloei of aan het begin van de lente de plant zo ver mogelijk inkorten. Deze stap is erop gericht alle stengels af te knippen tot een hoogte van ongeveer 10 cm vanaf de grond, om de groei van Erigeron te stimuleren en de volgende bloei te bevorderen.

Een plant voor bloembedden, borders of rotsachtig tuin, Erigeron is spectaculair van lente tot herfst dankzij zijn genereuze bloei die zichzelf voortdurend vernieuwt. Deze makkelijke vaste plant komt uit Noord-Amerika en past zich zeer goed aan elk gematigd klimaat aan. Hoewel sommige soorten zoals karvinskianus niet zo winterhard zijn en een relatief warm klimaat nodig hebben om te gedijen, zijn de meeste soorten winterhard.