Echte salie

5 producten

Salvia officinalis 'Tricolor' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Tricolor' - Echte Salie Echte Salie
3.88 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis 'Icterina' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Icterina' - Echte Salie Echte Salie
Niet op voorraad 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie Echte Salie 'Purpurascens'
3.88 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie Echte Salie 'Berggarten'
3.88 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis - Echte Salie
actie
Salvia officinalis - Echte Salie Echte Salie
5.55 6.99
Bekijk product

Wat is Echte Salie voor plant?

Veel mensen kennen de Echte Salie niet als een vaste plant, maar als een kruid. Salie kan gebruikt worden als kruid voor op het vlees, in soepen, sauzen en salades. Maar Salie oftewel Echte Salie zoals de plant oorspronkelijk heet, is een vaste plant en onderdeel van de Lipbloemenfamilie. Kenmerkend aan Echte Salie, is het blad. Het is een grijsgroen blad, wat dikker van structuur en er komt een aromatische geur vanaf. Het is het blad dat wordt gebruik om als kruid door het eten te mengen, maar zorgt ook voor een prachtige groen aanzicht. Overigens zijn niet alle soorten van de Echte Salie wintergroen.

read-more-splitter

Welke soorten Echte Salie kopen?

Er zijn enkele soorten van de Echte Salie verkrijgbaar. Allen hebben hun eigen kenmerken. De ´Purpurascens´ bijvoorbeeld, is een Echte Salie die een hoogte van 60 centimeter bereikt en voorzien is van groen met donkerpaarse bladeren. Deze Salie is overigens maar matig winterhard. Zorg daarom dat u deze op een beschutte plaats plant of ´s winters tegen de vorst bescherming geeft. Ook de ´Berggarten´ is matig winterhard, maar wel groenblijvend. U kunt in het voorjaar het blad weer terugsnoeien, zodat er nieuw blad wordt aangemaakt. De bladkleur varieert van groen tot grijs en ook deze soort bereikt een maximale hoogte van 60 centimeter.

Een Echte Salie bestellen bij Het Groene Paradijs

Het is mogelijk om een Echte Salie te bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs. Als online tuincentrum, maken wij het u gemakkelijk door planten netjes en stevig verpakt bij u af te leveren. Bovendien is online winkelen ontspannend en gemakkelijk. U kunt op uw eigen gemak een keuze maken uit ons assortiment. Heeft u toch nog wat vragen over bepaalde planten of over de Echte Salie? Dan kunt u gewoon telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Wij hebben een deskundige klantenservice die u bijstaat met goede adviezen en tips.