Digitalis

4 producten

Digitalis purpurea - Vingerhoedskruid
actie
Digitalis purpurea - Vingerhoedskruid Vingerhoedskruid
4.44 5.99
Bekijk product
Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' - Vingerhoedskruid
actie
Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' - Vingerhoedskruid Vingerhoedskruid
4.44 5.99
Bekijk product
Digitalis purpurea 'Dalmatian Rose' - Vingerhoedskruid
actie
Digitalis purpurea 'Dalmatian Rose' - Vingerhoedskruid Vingerhoedskruid
Niet op voorraad 5.99
Bekijk product
Digitalis purpurea 'Alba' - Vingerhoedskruid
actie
Digitalis purpurea 'Alba' - Vingerhoedskruid Vingerhoedskruid 'Alba'
4.44 5.99
Bekijk product

Geniet van de mooie bloemen van de Digitalis

Het plantengeslacht Digitalis zal u in naam misschien niet zoveel zeggen, maar in de volksmond wordt het Vingerhoedskruid genoemd. Ongetwijfeld heeft u dan al een idee welke planten hiermee bedoeld worden. De naam Vingerhoedskruid is niet geheel toevallig. Het is een afgeleide van de bloeivorm van de bloemen die op een vingerhoed lijken. Hoewel er verschillende soorten Digitalis te verkrijgen zijn, hebben ze als overeenkomst dat de bloem een trechter- of buisvorm hebben. De bloemen staan ook in trossen bij elkaar en de plant kan een hoogte bereiken vanaf 40 centimeter tot soms wel meer dan een meter.

read-more-splitter

Een gemakkelijk te onderhouden Digitalis kopen

De meest bekende soort van het Vingerhoedskruid is de Digitalis purpurea. Hiervan zijn weer veel afgeleiden van en vaak gebaseerd op de kleur van de bloemen. Een Digitalis kopen staat zeker garant voor een bijzondere plant in de tuin met opvallende bloemen. Het is in onderhoud een zeer gemakkelijke plant. Hierbij kan een Digitalis gemakkelijk in zowel de zon als de schaduw groeien. Waar u wel op moet letten, is dat de plant niet gaat woekeren. De plant groeit behoorlijk wild, ook op plekken waar moeilijk planten kunnen groeien. Dit kan een voordeel zijn, want dan heeft u op deze plekken een prachtige plant. Wilt u wildgroei voorkomen, dan is het verstandig om na de bloei de bloemstengel af te knippen. Verder is de Digitalis goed winterhard.

Een Digitalis bestellen bij Het Groene Paradijs

Bij Het Groene Paradijs vindt u veel verschillende soorten van de Digitalis en in diverse kleuren. Wanneer u een bepaalde kleur zoekt, dan zult u deze zeker vinden in onze webshop. Onze webshop staat garant voor erg gemakkelijk planten shoppen. Vanuit huis kunt u in alle rust ons aanbod bekijken en een keuze maken. Een Digitalis bestellen gaat dan ook gemakkelijk en uw planten worden bij u thuis afgeleverd, zodat u direct kunt genieten van een mooie Digitalis in uw tuin.