Acaena 'Blue Haze' - Stekelnootje

Niet op voorraad

Stekelnootje Blue Haze

Omschrijving van Acaena 'Blue Haze' - Stekelnootje

De nederlandse naam van de Acaena Blue Haze is Stekelnootje. Dit is een heel erg sterke bodembedekker met een hele mooie witte bloemkleur. Het blad wordt blauwgrijsachtig met een lengte van ongeveer 15cm en de stekelnootjes zijn bruin van kleur. De hoogte van de volwassen plant zal ongeveer 20cm worden. De bloeiperiode is in Juli tot en met Augustus, in deze periode zullen de stekelnootjes een mooie bruine kleur krijgen.

De Aceana Blue Haze is goed winter harde plant, deze kan een temperatuur verdragen van -20 graden. De Acaena blijft winter groen, het kan zijn dat de plant ietsje bruiner verkleurd. In de winter heeft hij geen extra aandacht nodig. Dat maakt deze plant een ideale bodembedekker die weinig onderhoud nodig heeft.

Deze plant houd van een zonnige tuin, daarom kunt De Acaena het beste planten op een warme plek met een droge bodem. De plant is erg geschikt voor een rotstuin of een border. Het is een snel groeiende bodembedekker waardoor hij snel zal overheersen en andere planten moeilijk de kans krijgen om te gaan groeien. De plant word geleverd in een pot van 9x9 cm pot. Het plant advies is 9 stuks per vierkante meter. Wit u ze op een strekkende meter plaatsen dan raden wij 3 stuks aan.

Wilt u Acaena Blue Haze - Stekelnootje kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Stekelnootje bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Acaena 'Blue Haze' - Stekelnootje

Hoogte bij levering 0-10cm
Hoogte volwassen plant 20cm
Bloeiperiode Juli, Augustus
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig
Bladkleur Blauw, Grijs
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 9
Aantal per strekkende meter 3
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99