Verbena officinalis 'Bampton' - IJzerhard

Op voorraad

IJzerhard Bampton

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Verbena officinalis 'Bampton' - IJzerhard

IJzerhard Bampton ofwel Verbena officinalis 'Bampton' bloeit rijkelijk in de maanden juli tot en met oktober. De roze bloemen fleuren iedere tuin op, zeker in combinatie met andere vaste planten. U kunt IJzerhard Bampton vooraan in de border plaatsen, want deze vaste plant zal niet hoger worden dan 50cm. Plaats deze Verbena officinalis 'Bampton' op een droge, zonnige plaats in uw tuin en u zult versteld staan van de prachtige verkleuring van het blad. Het blad neemt dan een purperrode kleur aan, het beste plant u IJzerhard Bampton aan in het voorjaar, omdat deze het zwaar zal krijgen bij strenge winters. Als deze vaste plant goed geworteld is, dan zal hij beter bestand zijn tegen lagere temperaturen.

De Verbena officinalis 'Bampton' kunt u na de bloei terug te snoeien. Dit helpt de plant om haar groei en bloei te verbeteren voor de volgende groeicyclus. U kunt ook dode bloemen en zieke bladeren verwijderen wanneer ze zich voordoen. Als u de plant niet terugsnoeit, kan deze te dicht worden, dit kan leiden tot problemen zoals schimmel en een vermindering van bloemkwaliteit en hoeveelheid. Bovendien kan de plant moeite hebben om zichzelf te onderhouden en kan het blad vergelen.

Wilt u IJzerhard Bampton - Verbena officinalis 'Bampton' kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Verbena (IJzerhard) bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Verbena officinalis 'Bampton' - IJzerhard

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 50cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September, Oktober
Bloeikleur Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Rood, Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Snoeiadvies Na de bloei terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99