10 x Taxus Baccata - Taxushaag 20-60cm

Niet op voorraad

Bundel van 10 stuks Taxushaag 20-60cm

Rating on Trustpilot

Omschrijving van 10 x Taxus Baccata - Taxushaag 20-60cm

10 x Taxus baccata ofwel Taxushaag wordt veel aangeplant als wintergroene haagplant. De Taxushaag kunt u het beste aanplanten in de periode van eind oktober tot en met begin maart, omdat in deze periode de Taxus baccata leverbaar is met blote wortel of met kluit. De prijs is stukken lager dan wanneer u Taxushaag in pot besteld, welke u het hele jaar rond kunt planten. Behalve als de grond echt bevroren is kunt de Taxus baccata aanplanten, want deze is zeer winterhard en bovendien wintergroen. 

Taxus baccata is tolerant voor vele omstandigheden, waaronder zon en schaduw, maar de wortels van Taxus baccata kunnen niet tegen slecht gedraineerde of doorweekte bodems. Door zijn tolerantie voor stevig snoeien en zijn trage groeisnelheid is het de perfecte wintergroene haagplant. Taxus Baccata heeft naam gemaakt als een van de beste haagplanten. De plant wordt al zoveel jaren in Nederland en Belgie gekweekt en heeft veel voordelen en eigenschappen die het een geweldige haagplant maken.

Wij adviseren om de Taxus baccata tweemaal te snoeien per jaar, na de vorstperiode en eind september. De grond dient wel goed gedraineerd te zijn dit in verband met wortelrot. Snoeien zult u niet veel hoeven te doen, omdat de Taxushaag langzaam groeit en dus onderhoudsvriendelijk is.

Voor het aanplanten van de Taxushaag dient u nieuwe tuingrond te gebruiken en een geul te graven van 15x15cm. Nieuwe tuingrond is van belang, zodat het eerste jaar de Taxus baccata voldoende voeding krijgt. Het beste kunt u 5 stuks gebruiken per strekkende meter haag, of als u 2 rijen breed zet dan plaats u 7 stuks in driehoekverband. Op deze wijze krijgt u direct een bredere haag.

Voor het aanplanten adviseren wij het gebruik van turf. Dit kunt u tijdens het planten door de grond mengen of na de aanplant een laag rond/onder de plant strooien. Dit verbetert de bodemstructuur, maakt de bodem zuurder en zorgt ervoor dat de bodem meer vocht vasthoudt. Hierdoor zal deze plant het helemaal naar zijn zin hebben in uw tuin!

 

Wilt u 10 x Taxus baccata ofwel Taxushaag kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Taxushaag bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over 10 x Taxus Baccata - Taxushaag 20-60cm

Hoogte bij levering 20-50cm
Hoogte volwassen plant 200cm
Bloeiperiode September, Oktober
Bloeikleur Rood
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 9
Aantal per strekkende meter 5
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 07-10-2018
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie prijs en goed product, ik ga hier meer bestellen
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg Voeding voor coniferen, naaldbomen, sparren, taxus en hagen
  14.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99