Spoorbloem

2 producten

Centranthus ruber 'Snowcloud' - Spoorbloem
actie
Centranthus ruber 'Snowcloud' - Spoorbloem Spoorbloem Snowcloud
4.44 4.99
Bekijk product
Centranthus ruber 'Coccineus' - Spoorbloem
actie
Centranthus ruber 'Coccineus' - Spoorbloem Spoorbloem of Rode Valeriaan
Niet op voorraad 4.99
Bekijk product

Spoorbloem is geliefd dankzij de lente en zomer kleur en gemak van zijn verzorging. Spoorbloem staat graag in de volle zon van een kruidentuin of bloembed. Botanisch Centranthus genoemd, voegt de Spoorbloem een frisse kleur toe aan het landschap en is een gemakkelijk te onderhouden borderplant. De Spoorbloem bereikt een hoogte 60cm en vertoont overvloedige pluimen van geurige rode of witte bloemen. De kleuren wit en roze zijn te vinden in sommige cultivars van de rode valeriaanplanten.

De Spoorbloem is afkomstig uit het Middellandse Zee gebied en is met succes overgegaan naar vele delen van de Verenigde Staten en Europ. Bovendien trekt deze plant vlinders en de allerbelangrijkste bestuivers naar het gebied waar hij wordt geplant.

Bladeren en wortels van Spoorbloem zijn eetbaar en kunnen in salades worden gegeten. Zoals bij alle eetbare planten, vermijd het eten van chemisch behandelde exemplaren. Deze plant gedijt in veel grondsoorten, ook in arme grond, zolang deze maar goed doorlatend is. Spoorbloem staat ​​ook graag op een zonnige plek in de tuin, maar verdragen ook wat halfschaduw.