Scheefkelk

5 producten

Iberis sempervirens - Scheefkelk
actie
Iberis sempervirens - Scheefkelk Scheefkelk of Scheefbloem
Iberis sempervirens 'Snowflake' - Scheefkelk
actie
Iberis sempervirens 'Snowflake' - Scheefkelk Scheefkelk of Scheefbloem
Iberis sempervirens 'Appen-Etz' - Scheefkelk
actie
Iberis sempervirens 'Appen-Etz' - Scheefkelk Scheefkelk
Iberis sempervirens 'Fischbeck' - Scheefkelk
actie
Iberis sempervirens 'Fischbeck' - Scheefkelk Scheefkelk of Scheefbloem
Iberis sempervirens 'Pink Ice' - Scheefkelk
actie
Iberis sempervirens 'Pink Ice' - Scheefkelk Scheefkelk of Scheefbloem

Iberis of Scheefkelk planten kan het beste in de lente of herfst. Vergeet niet om in het begin regelmatig water te geven, vooral als u in het voorjaar plant. Een mix van tuingrond en grondmengsel is ideaal om te planten. Scheefkelk geniet ervan om zoveel mogelijk aan de zon te worden blootgesteld om te bloeien. Makkelijk te verzorgen, Scheefkelk heeft maar weinig aandacht nodig. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig. Snoei na de bloei terug om het gebladerte dichter te maken, waardoor de volgende bloei zal toenemen. Als Scheefkelk langbenig en houtachtig is geworden, heeft de plant moeite met opstijgen als je hem in één keer terugsnoeit tot oud hout. Scheefkelk lijkt in dit opzicht sterk op lavendel.

Scheefkelk is goed bestand tegen droogte en mag alleen de eerste maanden na het planten water krijgen.Daarna is water geven niet nodig, behalve in het geval van langdurige droge periodes. Hoewel deze plant niet moeilijk doet over de grondsoort waarin hij staat, kun je beter kunstmest toevoegen als je Scheefkelk in potten zet. Kies aan het begin van de bloei voor organische meststoffen. Deze plant is groenblijvend, Scheefkelk (Iberis sempervirens) genoemd omdat hij het hele jaar door schattig groenblijvend blad draagt.

Dit is een bodembedekker die het mogelijk maakt om elk willekeurig grondoppervlak gedurende alle seizoenen te bedekken. Door de gemiddelde winterhardheid heeft Scheefkelk tijdens de bloei bepaalde temperaturen nodig en is hij ook bang voor bevriezing. Kies het beste een beschutte plek om Scheefkelk te laten groeien.