Salvia officinalis

4 producten

Salvia officinalis 'Tricolor' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Tricolor' - Echte Salie Echte Salie
3.88 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie Echte Salie 'Purpurascens'
3.88 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie Echte Salie 'Berggarten'
3.88 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis - Echte Salie
actie
Salvia officinalis - Echte Salie Echte Salie
5.55 6.99
Bekijk product

Wat is een Salvia officinalis voor plant?

Naast de vele lang bloeiende Salvia´s, zijn er ook soorten die minder lang bloeien en waarbij het blad van de plant een belangrijkere functie heeft. Dit is het geval met de Salvia officinalis. Een andere benaming voor de Salvia officinalis, is ´Echte Salie´. Veel mensen kennen deze soort van het blad dat wordt gebruikt als kruid in de keuken. Het blad van Salvia officinalis is groen/grijs van kleur en heeft een wat dikkere structuur. Ook komt er een aromatische geur van het blad, dat in verband gebracht kan worden met de smaak van het kruid. Maar de Salvia officinalis is naast een kruid ook een mooie vaste plant voor in de tuin.

read-more-splitter

Wat zijn de kenmerken bij een Salvia officinalis kopen?

Afhankelijk van de soort Salvia officinalis, kunt u te maken hebben met een korte of een lange bloeitijd. Wanneer u een soort heeft met een kortere bloeitijd, dan moet u uitgaan van een bloei in de maanden juni en juli. De meeste soorten Salvia´s hebben een lange bloeitijd van mei tot september. De kleur van de bloemen is afhankelijk van de soort Salvia officinalis. Dit kan wit, blauw paars of roze zijn. Er ontstaan dan kleine bloemen. Gemiddeld wordt een Salvia officinalis tussen de 40 en 60 centimeter hoog, maar ook dit is afhankelijk van de variant. Een Salvia officinalis is meestal goed winterhard. Knip in het vroege voorjaar het dode blad weg, want de plant niet wintergroen. Er ontstaan in de lente dan weer nieuwe bladeren.

Een Salvia officinalis bestellen bij Het Groene Paradijs

Een Salvia officinalis bestellen kan tegenwoordig erg gemakkelijk online. U hoeft hiervoor niet de deur uit, u bezoekt simpelweg de webshop van Het Groene Paradijs. In onze webshop vindt u talloze planten, struiken en siergrassen, waaronder diverse soorten Salvia´s. U rondt uw bestelling af door één van de vele veilige online betaalmethodes te kiezen. Wij verpakken uw bestelling in een stevig verpakking en binnen enkele dagen heeft u uw Salvia officinalis binnen.