Kleine Salie

4 producten

Salvia nemorosa 'Ostfriesland' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Ostfriesland' - Salie Salie Ostfriesland
Salvia nemorosa 'Caradonna' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Caradonna' - Salie Salie 'Caradonna'
Salvia nemorosa 'Sensation White' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Sensation White' - Salie Salie 'Sensation White'
Salvia nemorosa 'Mainacht' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Mainacht' - Salie Salie 'Mainacht'

Wat is de kleine Salie?

Een Salie als tuinplant is een goede keuze. Een Salie heeft doorgaans mooie bloemen en bladeren en kan ook gebruikt worden als kruid. Er zijn diverse soorten van de Salie verkrijgbaar, zodat u een ruimte keuze heeft uit verschillende eigenschappen. Een van de soorten Salie, is de kleine Salie, ook wel eens klein bloemige Salie genoemd. Bloemen van deze Salie zijn inderdaad klein en staan in schijnkransen als bloeiwijze. In het wild is de kleine Salie inmiddels een zeldzaamheid en niet meer zoveel te zien in Nederland en Europa. De kleine Salie wordt ook niet zo hoog als menig andere soort Salie, gemiddeld 10 tot 50 centimeter.

Waarom een kleine Salie kopen?

Een kleine Salie kopen, houdt ook in dat u rekening moet houden met de eigenschappen van deze plant. Zo is de kleine Salie helemaal niet zo´n moeilijke plant, maar dan moet u deze wel op de juiste plek planten. Zo moet de kleine Salie geplaatst worden in een liefst arme en vooral droge en kalkhoudende grond. Ook op een zonnige plek. Niet in de buurt van bomen waar er kans is op schaduw. Als u aan deze vereisten voldoet, zal de kleine Salie het prima in uw tuin doen. De bloeiperiode loopt vanaf mei tot juni of juli en de plant trekt veel bijen, hommels en vlinders aan.

Een kleine Salie bestellen bij Het Groene Paradijs

Met een kleine Salie heeft u een relatief gemakkelijke en meerjarige vaste plant in de tuin. De plant is onderhoudsvriendelijk, zodat u er maar weinig omkijken naar heeft. Wilt u een kleine Salie bestellen? Bezoek hiervoor dan de webshop van Het Groene Paradijs. Naast onze kleine Salie, bieden wij meerdere soorten van de Salie aan. U heeft bij ons daarom meer dan voldoende keuze. Bovendien verzenden wij uw Salie in een stevige verpakking, zodat de plant onbeschadigd bij u arriveert.