Hedera helix 'Goldheart' - Klimop

Op voorraad

Bonte Klimop Goldheart

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Hedera helix 'Goldheart' - Klimop

Hedera helix 'Goldheart' ofwel Bonte Klimop is een langzaam groeiende Klimop met bont blad. Het blad is donkergroen met een goud-geel hart. De Klimop (Hedera helix 'Goldheart') is uitstekend geschikt als klimplant en als bodembedekker. Wanneer deze Klimop geen verticale houvast vind zal deze zich over de grond verspreiden en daar wortelen. De Klimop Goldheart kan temperaturen tot -17 graden Celsius probleemloos verdragen en is daardoor uitstekend bestand tegen de winters van ons klimaat. De Klimop (Hedera helix 'Goldheart') gedijt goed op zowel een zonnige, als een schaduwrijke plek, en kan een volwassen grootte bereiken van 4 meter hoog. Als u de Klimop (Hedera helix 'Goldheart') als klimplant langs een schutting wilt gebruiken is het verstandig 4 planten per strekkende meter te planten voor een mooi vol eindresultaat. De Klimop (Hedera helix 'Goldheart') is bladhoudend.

 

De Hedera helix Goldheart is een unieke aanwinst in uw tuin

De Hedera helix Goldheart is één van de vele soorten van de klimop. De naam ´Goldheart´ is niet voor niets gekozen. De Hedera helix Goldheart heeft een zeer opvallende bladkleur. Het hart van het blad is goudgeel tot soms lichtgroen van kleur. De randen van het blad zijn donkergroen. U heeft met de Goldheart een unieke klimop in de tuin met een opvallende bladkleur. U kunt met de Hedera helix Goldheart alle kanten op. Wilt u de plant tegen een gevel laten groeien? Heeft u behoefte aan een haag of een bodembedekker? Ook hiervoor kunt u een Hedera gebruiken en de Hedera helix Goldheart valt mede door het bonte blad extra op.

 

Waarom een Hedera helix Goldheart kopen?

Er wordt meestal zeer bewust gekozen om een Hedera helix Goldheart te kopen. Deze klimop ziet u niet veel in andere tuinen, dus hiermee kiest u voor een unieke soort klimop. De plant wordt met gemak enkele meters hoog, al groeit deze soort minder snel dan andere soorten van de Hedera helix. Er zijn weinig voorschriften waar u zich aan moet houden en dat maakt de Hedera helix Goldheart een gemakkelijke plant. Een licht vochtige bodem is voldoende en de plant gedijt goed in zowel de volle zon, de volle schaduw of halfschaduw. Net zoals de meeste soorten, is ook de Goldheart goed winterhard en blijft u tijdens de winter genieten van het prachtige blad. 

 

Een Hedera helix Goldheart bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u ook de unieke Hedera helix Goldheart in uw tuin? Een Hedera helix Goldheart bestellen kan in de webshop van Het Groene Paradijs. Naast de Goldheart, vindt u in onze webshop tal van andere soorten van de klimop en andere planten, struiken en siergrassen. U krijgt de Hedera helix Goldheart geleverd in een hoogte van 40 tot 60 centimeter en wij garanderen dat de plant het goed bij u gaat doen. Wilt u meer advies of hulp bij de keuze uit een soort Hedera? Neem dan contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.

 

Wilt u Hedera helix 'Goldheart' ofwel Bontbladige Klimop kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Klimop bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Klimplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hedera helix 'Goldheart' - Klimop

Hoogte bij levering 40-80cm
Hoogte volwassen plant 400cm
Bloeiperiode September, Oktober
Bloeikleur Geel, Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen, Geel
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 4
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99