Hedera helix 'Goldchild' - Klimop

Op voorraad

Klimop

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Hedera helix 'Goldchild' - Klimop

De Hedera helix 'Goldchild' ofwel Klimop is een klimplant die behoort tot de klimopfamilie. Deze plant heeft donkergroene bladeren met goudgele randen. De bladeren zijn eivormig en hebben een glanzende, gladde structuur. De 'Goldchild' is een sterk groeiende plant en heeft een volwassen hoogte van 400 cm. Deze plant is geschikt voor gebruik als bodembedekker, omdat hij snel groeit en een dicht bladerdek vormt. Dit is nuttig voor het beheersen van onkruid en het behouden van vocht in de bodem. De 'Goldchild' kan ook worden gebruikt om muren, schuttingen en andere objecten te bekleden, waardoor deze een aantrekkelijk en tropisch uiterlijk krijgen. De Hedera helix 'Goldchild' is winterhard en geschikt voor beplanting in volle zon of halfschaduw. De plant heeft weinig verzorging nodig en kan in de meeste grondsoorten worden geplant.

Als de Hedera helix 'Goldchild' ofwel Klimop wordt gebruikt als bodembedekker, kan het soms nodig zijn om de plant te snoeien om ervoor te zorgen dat hij mooi blijft groeien en zijn vorm behoudt. Dit kunt u doen door de takken tot op een paar centimeter boven een knop of blad te snoeien. Dit helpt om nieuwe groei te stimuleren. Het snoeien kunt u pas doen in het voorjaar na de vorstperiode.

Meer informatie over Hedera helix 'Goldchild' - Klimop

Hoogte bij levering 60-80cm
Hoogte volwassen plant 400cm
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Geel
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99