Hedera colchica 'Dentata Variegata' - Klimop

Niet op voorraad

Klimop Dentata Variegata

Omschrijving van Hedera colchica 'Dentata Variegata' - Klimop

De Hedera colchica ofwel Klimop Dentata Variegata valt op door zijn grote witbonte bladeren. Wanneer de Klimop Dentata Variegata in de zon staat zal het blad steeds bonter worden. Let hierbij wel op dat hij dan nog wel voldoende water krijgt of in vochtige grond staat. Door zijn kleurrijke verschijning is de Hedera colchica een mooie toevoeging aan uw (winter)tuin. Hij kan een hoogte bereiken van 4 tot 5 meter. In de herfst krijgt de Hedera colchica onopvallende geelgroene bloemen en na zijn bloei krijgt hij zwarte bessen. Ook deze klimop Dentata Variegata is zeer geschikt om langs een muur of object te laten groeien of als bodembedekker in te zetten. Qua onderhoud hoeft de plant, op de lange scheuten na die in de weg zitten, niet gesnoeid te worden.

 

Geniet van de prachtige Hedera colchica Dentata Variegata

 

De Hedera is een veel geziene klimplant in tuinen. De plant staat beter bekend onder de naam klimop. De klimplant is bekend als een sterke plant en een snelle klimmer. Net zoals veel soorten van de klimop, kan ook de Hedera colchica Dentata Variegata een enorme hoogte halen tot wel 4 meter. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de Dentata Variegata, is de bonte bladkleur. Het blad heeft een hartvorm en het hart is donker- en/of lichtgroen. De buitenste randen van het blad zijn wit. Hierdoor ziet de Hedera colchica Dentata Variegata er prachtig uit en is het een echte aanwinst voor uw tuin.

 

Ook een Hedera colchica Dentata variegata kopen voor de wintertuin

 

Veel planten overleven de winter niet, waardoor het een kale bedoeling wordt in de tuin. Juist met een Hedera heeft u altijd de garantie dat u groen in de tuin heeft. Vrijwel alle soorten van de Hedera zijn winterhard en wintergroen. Dit geldt ook bij een Hedera colchica Dentata Variegata kopen. De plant is goed winterhard, zodat u geen maatregelen hoeft te nemen. Uiteraard helpt het wel als u de plant op een zonnige plek plaatst, maar in principe zal de Dentata Variegata het ook halfschaduw goed doen. Verder onderhoud heeft u er nauwelijks aan. Zijn er scheuten die te lang worden? Dan knipt u die gewoon weg en zo houdt u de klimop in toom. 

 

Een Hedera colchica Dentata Variegata bestellen bij Het Groene Paradijs

 

Is de mooie Dentata Variegata ook iets voor in uw tuin? Dan hoeft u niet langer op zoek naar deze variant. U kunt de Hedera colchica Dentata Variegata bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs. Wij sturen de plant naar u op in een hoogte van 60 tot 80 centimeter. Met onze groeigarantie, weet u zeker dat de plant de gewenste afmetingen zal behalen. Uiteraard kunt u in onze webshop ook tal van andere soorten planten, struiken en siergrassen bestellen. Tevens hebben wij een deskundige klantenservice, die u met goede adviezen bijstaat. 

Meer informatie over Hedera colchica 'Dentata Variegata' - Klimop

Hoogte bij levering 60-80cm
Hoogte volwassen plant 400cm
Standplaats Halfschaduw
Bladkleur Bont
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99