Echinops

5 producten

Echinops bannaticus 'Taplow Blue' - Kogeldistel
actie
Echinops bannaticus 'Taplow Blue' - Kogeldistel Kogeldistel
3.88 4.99
Bekijk product
Echinops ritro 'Veitch's Blue' - Kogeldistel
actie
Echinops ritro 'Veitch's Blue' - Kogeldistel Kogeldistel
3.88 4.99
Bekijk product
Echinops bannaticus - Kogeldistel
actie
Echinops bannaticus - Kogeldistel Kogeldistel
3.88 4.99
Bekijk product
Echinops bannaticus 'Blue Globe'- Kogeldistel
actie
Echinops bannaticus 'Blue Globe'- Kogeldistel Kogeldistel 'Blue Globe'
3.88 4.99
Bekijk product
Echinops ritro - Kogeldistel
actie
Echinops ritro - Kogeldistel Kogeldistel
3.55 3.99
Bekijk product

De Echinops is een aanwinst voor uw tuin

De Echinops ritro is de Latijnse naam voor kogeldistel. Deze naam is niet geheel toevallig en heeft alles te maken met de kogelvormige bloemen van de Echinops. De bloemen bestaan uit honderden kleine bloemetjes in stervorm, die gezamenlijk een bol vormen. Een steel van de Echinops kan zo meerder bolvormige bloemen hebben. Het is dus een plant die zeker opvalt in uw tuin. De plant kan tot wel een meter hoog worden. Veel keuze in kleur heeft u overigens niet. Doorgaans zijn de bloemen van de Echinops blauw tot paars van kleur en soms grijs.

read-more-splitter

Een Echinops kopen? Houd hier rekening mee

Onderhoud heeft u nauwelijks aan de Echinops. U doet er wel goed aan om na de bloeiperiode de plant terug te snoeien en alle dode bloemen en bladeren te verwijderen. De bloeiperiode is van juli tot september. Plant de Echinops in de volle zon of halfschaduw. De plant kan ook in diverse soorten bodems goed gedijen, zoals zure bodems en kalkrijke bodems. De bodem moet wel goed doorlaatbaar zijn. Naast het vullen van uw borders met de Echinops, kunt u de plant ook gebruiken als snijbloem. In een boeket zullen de kogelvormige bloemen altijd opvallen. De bloemen kun u ook drogen voor een droogboeket.

Een Echinops bestellen bij Het Groene Paradijs

De Echinops zal ook in uw tuin prachtig tot bloei kunnen komen. U kunt hiervoor een Echinops bestellen bij Het Groene Paradijs. Wij zijn experts in online plantenverkoop en verkopen ook de Echinops online. U hoeft voor al uw planten en struiken niet meer de deur uit. Vanuit uw eigen omgeving selecteert u in onze webshop de planten die u mooi vindt en wij zorgen voor een snelle bestelling. Gemakkelijker aan uw planten en struiken komen is er niet. Heeft u er toch moeite mee dat u uw planten niet voordien ziet? Wij geven altijd een groeigarantie af, dus u loopt nooit een risico.