Berghortensia

1 product

Hydrangea serrata 'Bluebird' - Schermhortensia
actie
Hydrangea serrata 'Bluebird' - Schermhortensia Schermhortensia 'Bluebird'

Kies voor de zeer bijzondere Berghortensia in uw tuin

In vergelijking met andere soorten Hortensia´s, is de Berghortensia een bijzondere soort. De plant wordt ook wel eens Japanse Berghortensia genoemd. Dit heeft alles te maken met de afkomst van deze soort. De Berghortensia komt van oorsprong uit de gebergtes van Japan en Korea. Veel Hortensia´s vallen op door hun bolvormige bloemen. De Berghortensia heeft deze bloeiwijze niet. Hier groeien schermvormige bloemen aan. Bijzonder is dat er twee verschillende soorten bloemen groeien. Hele kleine bloemetjes die in trosjes samenkomen en meestal in een blauwe kleur. Daarnaast groeien er ook grotere bloemen met vier of bloembladeren in een bleekblauwe kleur. De bloemen kunnen verkleuren naar een roze kleur, dit is afhankelijk van hoe kalkrijk de grond is.

Hiervoor moet je een Berghortensia kopen

Tijdens de bloeiperiode is de Berghortensia op zijn mooist. Dit is tijdens de zomer en een gedeelte van de herfst. De Berghortensia bloeit namelijk vanaf juni tot oktober. In de herfst kleurt het blad koperrood. Houd er wel rekening mee bij een Berghortensia kopen, dat u in de winter het blad verliest. In principe hoeft de Berghortensia niet gesnoeid te worden, omdat er tijdens de bloeiperiode dan minder bloemen groeien. Wilt u toch snoeien? Doe dit dan in het vroege voorjaar. De Berghortensia plaatst u het beste op een plek half in de schaduw. In de volle zon is het te risicovol voor de plant, want het blad verbrandt snel.

Een Berghortensia bestellen bij Het Groene Paradijs

Wanneer u wilt genieten van de prachtige bloemen van de Berghortensia, dan kunt u een Berghortensia bestellen bij Het Groene Paradijs. Dit doet u eenvoudig in onze webshop. Vanaf uw eigen bank of fauteuil kiest u op uw pc, laptop of tablet een Berghortensia en/of één van onze vele andere planten en struiken. Rond de bestelling af door een betaalmethode te kiezen. Wij bieden diverse veilige online betaalmethodes, waaronder achteraf betalen. Wij sturen na uw bestelling de Berghortensia snel naar u toe.