Acer palmatum 'Ryusen' - Japanse Esdoorn

Niet op voorraad

Japanse Esdoorn Ryusen

Omschrijving van Acer palmatum 'Ryusen' - Japanse Esdoorn

De Acer palmatum ‘Ryusen’ ofwel Japanse Esdoorn en is een relatief nieuwe soort. Deze sierlijke sierheester past perfect in de tuin. Met een maximale hoogte van ongeveer 2 meter is de ‘Ryusen’ geschikt voor ieder tuintype en tuingrootte. Tevens kun je de Acer palmatum ‘Ryusen’ in een pot planten en is dus geschikt voor op een balkon of naast de voordeur.

Met de afhangende takken, onderscheidt de Acer palmatum ‘Ryusen’ zich van zijn soortgenoten. Een waterval van bladeren, wat de ‘Ryusen’ tot blikvanger maakt. Door de afhangende takken, kun je de Acer palmatum ‘Ryusen’ prima geleiden over een boog of over een muurtje. Dit zal een sprookjesachtig geheel geven. De bladeren helpen mee aan de sierlijkheid van deze struik. Deze bladeren hebben een licht groene kleur in het voorjaar en in de zomer. Richting de herfst zullen de bladeren naar oranje tot rood verkleuren. De bladeren zullen vervolgens van de takken vallen, wat een mooi wintersilhouet geeft. Helemaal wanneer er sneeuw is gevallen, zal het karakteristieke structuur van de struik opvallen in een wit landschap.

Je hoeft de Acer palmatum ‘Ryusen’ nauwelijks te snoeien. Enkel om deze in vorm te houden. De ‘Ryusen’ groeit op bijna alle grondsoorten, zorg voor voldoende voedingsstoffen en vocht. Te veel vocht zal zorgen dat de plant verdringt, dus een goede afwatering is belangrijk. Je kunt de struik overal in je tuin planten, want de ‘Ryusen’ is goed resistent tegen fel zonlicht.

 

Wilt u Acer palmatum ‘Ryusen’ ofwel Japanse Esdoorn kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Japanse Esdoorn bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Acer palmatum 'Ryusen' - Japanse Esdoorn

Hoogte bij levering 30-100cm
Hoogte volwassen plant 100cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Groen
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea Voeding voor zuurminnende planten - Verpakking 1,5kg
  15.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99