Taxus baccata

6 producten

Taxus baccata - Taxushaag
actie
Taxus baccata - Taxushaag Venijnboom of Taxushaag
5.55 6.99
Bekijk product
Taxus baccata Bolvorm
actie
Taxus baccata Bolvorm Venijnboom of Taxushaag
59.99 69.99
Bekijk product
Taxus baccata 'Repandens' - Taxushaag
actie
Taxus baccata 'Repandens' - Taxushaag Venijnboom of Taxushaag
12.22 14.99
Bekijk product
Taxus baccata 'Semperaurea' - Taxushaag
actie
Taxus baccata 'Semperaurea' - Taxushaag Venijnboom of Taxushaag
11.11 12.99
Bekijk product
Taxus baccata 'Summergold' - Taxushaag
actie
Taxus baccata 'Summergold' - Taxushaag Venijnboom of Taxushaag
12.99 15.99
Bekijk product
45 x Taxus baccata - Taxushaag 80-100cm
actie
45 x Taxus baccata - Taxushaag 80-100cm 45 stuks Taxus Haagplanten met Kluit
888.00 999.99
Bekijk product

De Taxus baccata als haag gebruiken of als sierstruik

De Taxus baccata wordt ook wel Venijnboom genoemd. Officieel is de Taxus baccata een conifeer, waardoor de struik prima gebruikt kan worden als een haag. De bladeren van de Taxus baccata bestaan uit naalden en het is een langzaam groeiende struik. Hierdoor hoeft u niet al te vaak te snoeien. Daarnaast is de Taxus baccata heel geschikt om in diverse vormen te snoeien, zoals een bol. In dit geval dient u het snoeien wel regelmatig bij te houden, om de vorm te bewaren. In de herfst krijgt de struik rode besjes die veelal door vogels worden gegeten. Voor mens en dier is de Taxus baccata veilig. Daarom wordt de plant ook gebruikt voor medicatie voor kankerpatiënten.

Het onderhoud van de Taxus baccata plant

Het onderhoud van de Taxus baccata plant is relatief eenvoudig. Het enige wat u moet doen is de struik af en toe snoeien. Om de Taxus baccata mooi te houden kunt u het beste in het voorjaar en het najaar snoeien. De struik kan op een zonnige plek worden geplaatst en ook half in de schaduw. De Taxus baccata is een zeer sterke plant, waar u zeer lang plezier aan heeft. De struik is zeer goed winterhard en overleeft met gemak ook koude winters. Daarbij blijft de struik ook in de winter groen. De Taxus baccata zorgt ervoor dat u altijd een mooie groene haag in uw tuin heeft staan.

Een Taxus baccata kopen bij Het Groene Paradijs

U kunt een Taxus baccata kopen bij Het Groene Paradijs. Wilt u de struik gebruiken als haag? Bekijk in onze webshop dan eens de aanbiedingen van een complete haag. Wij bieden pakketten aan met aantallen van 10 tot wel 80 stuks, zodat u uw hele tuin kunt omringen met een prachtige haag. Uiteraard is de Taxus baccata ook per stuk bij ons te koop. Voor het snoeien van de Taxus kunt u bij ons ook het nodige snoeigereedschap aanschaffen.