Viburnum opulus 'Roseum' - Gelderse Roos

Op voorraad

Gelderse Roos

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Viburnum opulus 'Roseum' - Gelderse Roos

Viburnum opulus 'Roseum' ofwel Gelderse Roos trekt de aandacht met zijn witte, gigantische bloemballen. In mei begint de struik voorzichtig te bloeien. Binnen een paar dagen breidt de bloei zich verder uit. Tot ver in juni bloeit deze struik met een weelderige witte overvloed. De bloemen bereiken een diameter van maximaal acht centimeter. Eind het eind van de zomer nemen de bloemen van de grote plant een licht roze kleur aan.

 

De bladeren van de struik zijn allesbehalve gewoon. In de zomer lijkt het gebladerte groen tot lichtgroen en ondersteunt het de look van de balachtige bloeiwijzen op een contrasterende manier. Tegen de herfst kleurt het bordeauxrood tot felrood. Deze kleurschakeringen sieren al vroeg de Viburnum opulus 'Roseum' en maken de struik tot een van de eerste herfstkleurers in de tuin. De Gelderse Roos groeit breed en rechtop en geeft een losse, vrije indruk.

 

Deze Gelderse Roos groeit tot 30 centimeter per jaar. Na verloop van tijd strekt de grote struik zich meer dan drie meter hoog uit. Deze loofboom staat prachtig als solitaire in de tuin. Als u deze struik netjes in een rij aanplant, dan ontwikkelt het zich tot een strakke haag. Zelfs in bij een gemengde haag scoort deze struik met zijn bloesems. Op een vierkante meter zet de tuinliefhebber twee tot drie planten om snel een dicht vlak te vormen.

 

Wilt u Viburnum opulus 'Roseum' ofwel Gelderse Roos kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Viburnum bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Viburnum opulus 'Roseum' - Gelderse Roos

Hoogte bij levering 20-50cm
Hoogte volwassen plant 300cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Groen, Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 2 review(s)
 • 08-04-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ik ben heel erg tevreden over de Viburnum opulus die geleverd is De plant heeft zijtakken en zal binnenkort al bloeien Super plant ,helemaal zoals ikgraag wilde
 • 18-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima plant. Goed verpakt. Snel geleverd.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99