We kunnen geen producten vinden die aan deze eisen voldoen.

Wat is de Veldsalie voor plant?

De Veldsalie ook wel eens weidesalie genoemd, komt van nature in heel Europa voor. De wetenschappelijke benaming is Salvia pratensis en deze behoort tot de Lipbloemenfamilie. De plant wordt zo'n 30 tot 60 centimeter hoog en heeft rozetvormige bladeren. Aan de onderzijde van de steel zit blad met een lengte van ongeveer 15 centimeter en het blad wordt hoger aan de stengel kleiner van afmeting. De plant heeft bijzondere bloemen in een donkerblauwe tot paarse kleur. De bloemvorm is bijzonder, met een afmeting van ongeveer 2,5 centimeter vormt de bloem een helm.

Waarom een Veldsalie kopen?

De Veldsalie heeft een bloeitijd in het voorjaar. In de maanden mei tot juli bloeit de plant en soms is er nog een tweede bloeiperiode in het najaar. Veldsalie houdt het liefste van een zonnige plek of halfschaduw, zodat er toch een paar uurtjes zon bijkomt. Zorg er bij een Veldsalie kopen voor, dat u deze niet in te droge, maar zeker ook niet in te natte grond zet. Een goed doorlatende kalkhoudende bodem is het beste voor de plant. De Veldsalie is winterhard, maar niet groenblijvend tijdens de winter. In principe heeft u geen onderhoud aan de Veldsalie. Het enige onderhoud is dat u in het voorjaar het oude en dode blad moet snoeien.

Een Veldsalie bestellen bij Het Groene Paradijs

Met een Veldsalie in de tuin heeft u een relatief gemakkelijk te onderhouden plant, die in de natuurlijke omgeving niet altijd meer zo vaak voorkomt. Wilt u een Veldsalie bestellen? Breng dan een bezoek aan de webshop van Het Groene Paradijs. In onze webshop vindt u vele soorten van de Salie, waaronder de Veldsalie. Bestellen gaat gemakkelijk en snel en wij verzorgen een snelle levering in een stevig verpakking. Bovendien mag u altijd contact met ons opnemen, als u nog vragen heeft over de Veldsalie of over onze dienstverlening.