Thymus serpyllum - Kleine Tijm

Op voorraad

Kleine Tijm of Kruiptijm

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Thymus serpyllum - Kleine Tijm

Thymus serpyllum ofwel Kleine tijm is wordt vaak toegepast als keukenkruid. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een glans over het blad. Het blad heeft de vorm van een ei met een lengte van 4-8 mm. Ook kunnen sommige bladeren kleine haartjes bevatten. De bloemen van de Kleine Tijm staan in kransen, zijn roze of purper en hebben een doorsnede van 3-5 mm. De vruchten van deze plant zijn eivormige nootjes. De Thymus serpyllum doet het goed in rotstuinen en als bodembedekker. Deze plant bloeit van juni tot en met augustus.

Thymus serpyllum ofwel Kleine tijm is familie van de Lamiaceae. Deze plant trekt vlinders, bijen en hommels aan. De Kleine tijm staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. De grond mag redelijk droog en vochthoudend zijn. Deze plant heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Snoeien kunt u het beste na de bloei doen. Vanaf de bovenkant kan het ingekort worden, zodat er weer nieuwe groei komt. Als de bladeren bruin beginnen te kleuren, kunt u deze lichtjes wegknippen. De Kleine tijm wordt geleverd in een 9x9cm pot met een hoogte van 0-10cm en uiteindelijk groeit deze plant tot circa 10cm hoog. Wij adviseren om 9 stuks per m² te plaatsen of 3 stuks per strekkende meter.

Bent u op zoek naar een Thymus, dan bent u bij Het Groene Paradijs op het juiste adres! Wij beschikken over verschillende soorten tijmplanten die te vinden zijn op onze webshop. De Thymus serpyllum is er één van en wordt keurig bij u thuis afgeleverd. Wij zorgen voor goede kwaliteit, snelle levering en dat u van A tot Z op de hoogte wordt gehouden over uw bestelling. Met onze ervaring willen we ervoor zorgen dat alle klanten tevreden zijn en blijven. Mocht u nog op of aanmerkingen hebben voor het Groene Paradijs, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice of een review achterlaten. De klantenservice is bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00.

Wilt u Thymus serpyllum ofwel Kleine Tijm kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Tijm bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Thymus serpyllum - Kleine Tijm

Hoogte bij levering 0-10cm
Hoogte volwassen plant 10cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 9
Aantal per strekkende meter 3
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.7 / 5 6 review(s)
 • 22-02-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Bodem bedekker en te gelijktijdig goed voor de keuken.
 • 08-09-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • 15-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie plantjes voor een prima prijs
 • 24-04-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Kleiner dan aangegeven in advertentie.
 • 04-11-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Het is nu november dus ik kan er niet veel over zeggen . De ontvangen plantjes zijn goed geworteld en zien er stevig en gezond uit.
 • 29-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  product ziet er goed en mooi uit.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99