Eikenbladhortensia

5 producten

Hydrangea quercifolia - Eikenbladhortensia
actie
Hydrangea quercifolia - Eikenbladhortensia Eikenbladhortensia
Hydrangea quercifolia 'Snow Queen' - Eikenbladhortensia
actie
Hydrangea quercifolia 'Snow Queen' - Eikenbladhortensia Eikenbladhortensia 'Snow Queen'
9.99 11.99
Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers' - Eikenbladhortensia
actie
Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers' - Eikenbladhortensia Eikenbladhortensia
8.88 10.99
Hydrangea quercifolia 'Snow Giant' - Eikenbladhortensia
actie
Hydrangea quercifolia 'Snow Giant' - Eikenbladhortensia Eikenbladhortensia
9.99 11.99
Hydrangea quercifolia 'Back Porch' - Eikenbladhortensia
actie
Hydrangea quercifolia 'Back Porch' - Eikenbladhortensia Eikenbladhortensia
15.99 17.99

De geliefde Eikenbladhortensia

Voor een Eikenbladhortensia bent u bij ons aan het goede adres. Een andere naam hiervoor is ook wel Hydrangea quercifolia, wat letterlijk eikenblad betekent. Vanwege zijn blad is deze plantensoort erg geliefd. De vorm van het blad is mooi en heeft een herfstachtige kleur. De takken zijn roodbruin. Deze hortensiasoort zien we steeds vaker. De hortensia bloeit van begin juni tot eind augustus. De struik begint tijdens het bloeiproces met witte pluimen, later wordt het roze. De pluimen blijven lang aan de plant zitten. Een kenmerk van deze hortensia is dat het insecten lokt. De insecten zorgen voor een ecologisch evenwicht. Het is de ideale plant voor elke tuin.

Het beïnvloeden van de Eikenbladhortensia

Het bijzondere aan deze plant is dat u de bloemkleur goed kunt beïnvloeden. Dit gebeurd door aluminiumionen ook wel aluin genoemd, aan de bodem toe te voegen. Dit kan alleen in een zure grond waarbij de pH waarden tussen de 4,5 en 5,5 is. De grond kunt u zuur maken door bijvoorbeeld tuinturf toe te voegen. Na het toevoegen van aluin aan de grond worden de bloemen blauw in plaats van roze. Met veel kalk in de grond wordt de kleur roze. Echter zal een licht roze hortensia nooit donkerblauw worden, deze houdt dan de lichte kleur.

Snoeien

Het voordeel van deze planten is dat ze weinig gesnoeid hoeven te worden. Elke hortensia wordt op een andere manier gesnoeid. In de eerste jaren is het belangrijk om deze hortensiasoort een vorm snoei te geven. De hortensia vertakt namelijk moeilijk. De takken knipt u in, dit doet u voor een derde tot een aanwezige knop. De eikenbladhortensia is winterhard en heeft geen speciale verzorging nodig. Deze bijzondere Eikenbladhortensia kunt u online bestellen of u kunt de Eikenbladhortensia kopen en afhalen op onze locatie.