Ophiopogon planiscapus 'Niger' - Zwarte Slangenbaard

Op voorraad

Zwarte Slangenbaard 'Niger'

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Ophiopogon planiscapus 'Niger' - Zwarte Slangenbaard

De Ophiopogon planiscapus 'Niger word ook wel in het Nederlands zwarte Slangenbaard genoemd. Dit is een opvallend siergras omdat de dunne blaadjes zwart van kleur zijn. De Ophiopogon planiscapus 'Niger groeit in pollen, ondergronds zullen uitlopers gaan vormen waaruit nieuwe polletjes zullen uitgroeien. Dat wil dus zeggen dat de plant niet woekert alleen ontstaan er nieuwe plantjes. De plant bloeit in de maanden mei en juni, er zullen uit de kern van de plant kleine lila bloemetjes onstaan. Eind juni zullen de bloemetjes gaan verdwijnen en zullen er glanzende zwarte besjes ontstaan die tot aan de winter aan de plant blijven. Omdat her een laagblijvend siergras is word deze ook vaak gebruikt als bodembedekker, maar hij kan in een border als een klein groepje of op uw terras of balkon.

 

Het is een erg makkelijke plant en daarom maakt het niet uit waar u de Ophiopogon planiscapus plant, dat kan in de zon, halfschaduw of schaduw. Ook heeft u er weinig omkijken naar zo hoeft hij niet gesnoeid te worden alleen bij extreme droogte af en toe een keer bij sproeien. Voor een mooie volle bedekte bodem raden wij 12 stuks per m2 aan. Wilt u ze op een strekkende meter plaatsen dan kunt u ongeveer 4 stuks aanhouden.

Op onze website kunt u gemakkelijk en snel bestellen, zo heeft u de keuze uit verschillende betaalmethodes. Het is bij ons ook mogelijk achteraf te betalen door middel van Afterpay. Daarna kunt u ook kiezen uit verschillende mogelijkheden voor het bezorgen, u kunt kiezen voor het bij u thuis te laten bezorgen of het te laten bezorgen bij een service-punt. Dit is erg handig zodat u niet perse thuis hoeft te zijn voor het moment dat de PostNL bezorger langs komt, maar kunt u het gewoon ophalen bij een PostNL punt bij u in de buurt.

 

De Ophiopogon planiscapus ´Niger als bodembedekker of in een pot

Soms kan het lastig kiezen zijn uit de vele soorten bodembedekkers. Wilt u een opvallende bodembedekker om kale plekken in de tuin op een fraaie wijze af te dekken? Dan is de Ophiopogon planiscapus ´Niger´ misschien wel iets voor u. Een gemakkelijker in de mond te nemen naam voor deze bodembedekker, is zwarte Slangenbaard. De zwarte Slangenbaard valt onder de siergrassen en valt vooral op door de zwarte smalle en dunne blaadjes. Zwart blad wordt bij siergrassen niet zo vaak gezien en daarom is deze grassoort zeer bijzonder. U kunt hier overigens niet alleen kale plekken mee opvullen. U kunt de Ophiopogon planiscapus ´Niger´ ook in een pot plaatsen voor op het terras, het balkon of op een tafel.

 

Hoe behandeld u de zwarte Slangenbaard?

De zwarte Slangenbaard vraagt niet zoveel van u. U mag zelf bepalen waar u deze plaatst. Zo is de plant bestand tegen de felle zon, maar u mag deze ook in de volle schaduw van een boom plaatsen of half halfschaduw. Omdat zwarte Slangenbaard maar maximaal 20 centimeter hoog wordt, is het snoeien niet nodig. In mei en juni bloeit de plant en ontstaan er kleine lila tot paarse bloemetjes. Na de bloeiperiode brengt de plant kleine zwarte besjes voort, waar u tot in de winter van kunt genieten. Tijdens de winterperiode blijft het blad zwart en is het enige waar u op moet letten, dat de bodem niet te droog wordt. U dient dan de bodem te besproeien.

 

Schaf uw Ophiopogon planiscapus ´Niger´ aan bij Het Groene Paradijs

Wilt u ook genieten van de zwarte Slangenbaard? U kunt deze bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs. Inderdaad, u hoeft voor uw planten en struiken niet eens meer de deur uit. Wij hebben in onze webshop een uitgebreid assortiment, waaronder siergrassen en bodembedekkers, zoals de Ophiopogon planiscapus ´Niger´. Wanneer u online bestelt, dan kun u de plant desgewenst ophalen op onze locatie in Gilze, maar wij verzenden ook in een stevige verpakking en bovendien razendsnel.

 

Wilt u Ophiopogon planiscapus 'Niger - Zwarte Slangenbaard kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Slangenbaard bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Ophiopogon planiscapus 'Niger' - Zwarte Slangenbaard

Hoogte bij levering 5-20cm
Hoogte volwassen plant 20cm
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeikleur Lila
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Zwart
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 12
Aantal per strekkende meter 4
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.7 / 5 8 review(s)
 • 25-03-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Snel ontvangen, goed ingepakt, mooie planten
 • 15-08-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie planten die zorgvuldig verpakt bij mij optijd geleverd zijn. Deze zaak is te zeerste aan te raden.
 • 04-10-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goed verpakte en mooie planten.
 • 05-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Het 'zwarte' gras past goed bij onze nieuwe strakke tuin met zwarte tegels en basaltsteen. De plantjes slaan goed aan. Volgend jaar zomer vast in bloei en op hoogte!
 • 24-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  zoals omschreven ontvangen.
 • 08-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Alles goed verzorgd gekeverd
 • 03-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Tevreden klant
 • 29-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie planten en snel geleverd
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99