Nagelkruid

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Met Nagelkruid een sterke plant in de tuin

Nagelkruid, ook wel Geum genoemd, is een plantengeslacht met ongeveer 50 verschillende soorten planten. Opvallend aan Nagelkruid, is dat het blad een rozet van wortelbladen vormt. Hieruit vormt zich de stengel waaraan vaak trossen met bloemen groeien. Enkele soorten zijn voorzien van klitten als vrucht. Deze klitten kunnen aan kleding blijven kleven of in de vacht van een huisdier komen te zitten. In Nederland en België komen vooral twee soorten Nagelkruid voor: Geel Nagelkruid en Knikkend Nagelkruid. Nagelkruid is een kruidachtige plant en familie van de Rozenfamilie. De Nagelkruid is een sterke plant die goed winterhard is.

Een mooie Nagelkruid kopen voor uw tuin

Bij een Nagelkruid kopen, kunt u kiezen uit verschillende soorten en meestal maakt u de keuze op basis van de kleur van de bloemen. De ´Lady Stratheden´ is een prachtige plant met knalgele bloemen, die ook voor snijbloemen worden gebruikt. Alleen de bloeitijd is niet zo lang, alleen in de maanden april en mei. Het is wel mogelijk om de bloeiperiode wat te verlengen, door de uitgebloeide bloemen uit de plant te knippen. Kiest u voor de ´Mrs Bradshaw´, dan geniet u van prachtige rode bloemen, die bloeien van april tot augustus. Deze soort lokt ook bijen en vlinders en dit maakt uw tuin net iets levendiger.

Nagelkruid bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u ook een stevige tuinplant met mooie bloemen, dan kunt u een Nagelkruid bestellen bij Het Groene Paradijs. In onze webshop vindt u diverse soorten, ieder met zijn eigen kleur en eigenschappen. Het verschil met een Nagelkruid fysiek in de winkel kopen of bij ons in de webshop, is dat u bij ons uitgebreid wordt geïnformeerd over de eigenschappen van de plant. U weet dus alles over de Nagelkruid die u wilt bestellen en hoe u deze moet onderhouden. En uiteraard is online bestellen van uw planten en struiken erg gemakkelijk.