Luzula

3 producten

Luzula pilosa 'Igel' - Veldbies
actie
Luzula pilosa 'Igel' - Veldbies Veldbies 'Igel'
Luzula 'Nivea' - Veldbies
actie
Luzula 'Nivea' - Veldbies Veldbies
Luzula sylvatica - Veldbies
actie
Luzula sylvatica - Veldbies Grote Veldbies

Kies voor de gemakkelijk te onderhouden luzula in de tuin

Niet alle tuinen zijn erg gemakkelijk met planten, struiken en bloemen te planten. Sommige vaste planten stellen hoge eisen aan de standplaats en de grond. Daarom moet u op zoek naar planten die maar weinig eisen stellen en het in iedere tuin goed doen. Deze planten vergen doorgaans ook maar weinig onderhoud. Dit is ook het geval met de luzula. De meer bekende benaming van de luzula is veldbies. De luzula is een vaste plant, maar wordt vanwege de kenmerken vaak onder siergrassen geschaard. De luzula heeft mooie smalle bladeren, soms met een witte gerimpelde rand en tijdens de bloeiperiode van april tot juli, verschijnen er mooie pluisvormige en vaak witte bloemen.

Wat is het onderhoud bij een luzula kopen?

Wilt u een luzula kopen voor uw tuin, dan heeft u een plant die nauwelijks onderhoud vergt. Waar u op moet letten, is de standplaats en de bodem. Het is belangrijk dat de grond vochtig is en als u in een droge periode zit, moet u bewateren. Plaats de luzula liever niet in de volle zon, maar in de schaduw of halfschaduw, dan is de plant tevreden. Snoeien is niet nodig. De luzula is namelijk winterhard én groenblijvend. Het blad sterft tijdens de winter dus niet af. De luzula is een uitstekende plant om borders te vullen of om als bodembedekker te gebruiken.

U kunt online een luzula bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u een luzula bestellen, bezoek dan de webshop van Het Groene Paradijs. U heeft keuze uit verschillende soorten van de luzula en bestellen gaat gemakkelijk met een druk op de knop. Wij bieden verschillende online en veilige betaalmethodes en ook achteraf betalen is mogelijk. Ook geven wij groeigarantie af, dus u mag ervan uit gaan dat uw bestelde luzula in topconditie is. Wilt u eerst nog wat advies over het onderhoud of over andere planten? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.