Lupinus

6 producten

Lupinus 'Gallery Pink' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery Pink' - Lupine Lupine
4.44 5.99
Bekijk product
Lupinus 'Gallery Blue' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery Blue' - Lupine Lupine
4.44 5.99
Bekijk product
Lupinus 'The Governor' - Lupine
actie
Lupinus 'The Governor' - Lupine Lupine
4.44 5.99
Bekijk product
Lupinus 'Gallery White' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery White' - Lupine Lupine
4.44 5.99
Bekijk product
Lupinus 'Gallery Yellow' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery Yellow' - Lupine Lupine
4.44 5.99
Bekijk product
Lupinus 'Gallery Red' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery Red' - Lupine Lupine
4.44 5.99
Bekijk product

Kruidachtige Lupinus soorten zijn enorm populaire vaste planten die in de vroege zomer veel worden bewonderd in landelijke borders met vaste planten. Hoewel ze generaties lang zijn veredeld door ingewikkeld hybridisatiewerk om de kleuren te creëren die we tegenwoordig bewonderen. Van oorsprong is de Lupinus afkomstig uit gebieden rond de Middellandse Zee, Noord-Afrika en Amerika. Lupinus is volledig winterhard en volledig bladverliezend. Lupinus groeien het beste in de volle zon in een lichte, goed doorlatende grond. Ze hebben een hekel aan vochtige drassige situaties waarin ze bacteriële rot of schimmel op de bladeren kunnen krijgen.

Het geheim om je Lupinus goed en gezond te houden en elk jaar meer nieuwe bloemhoofdjes te ontwikkelen, is heel simpel. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid en hun kleur hebben verloren, snijdt u de hele bloeistengel af tot zo dicht mogelijk op het maaiveld. Dit is nog belangrijker als uw planten in potten staan. Door de hele bloemsteel te verwijderen, wordt voorkomen dat de plant energie verspilt aan het maken en zetten van zaden in de grote erwtachtige zaaddozen die zich zo snel na de bloei vormen. De plant zal dan zijn energie en middelen gebruiken om verse nieuwe scheuten te creëren aan de basis van de plant, waaruit volgend jaar krachtigere bloemaren zullen verschijnen.

Slakken zijn zeker een groot probleem in het late voorjaar, wanneer uw planten beginnen te groeien. U moet beslissen of u slakkenkorrels dan voor en na natte periodes wilt gebruiken. Het zijn meestal de kleine naaktslakken die onder het maaiveld leven die van de ene op de andere dag de echte schade aanrichten en niet de grotere slakken die je ziet met een slijmspoor.