Liatris

3 producten

Liatris spicata 'Kobold' - Lampenpoetser
actie
Liatris spicata 'Kobold' - Lampenpoetser Lampenpoetser of Knopige Slangenwortel
Liatris spicata 'Alba' - Lampenpoetser
actie
Liatris spicata 'Alba' - Lampenpoetser Lampenpoetser of Knopige Slangenwortel
Niet op voorraad 4.99
Liatris spicata - Lampenpoetser
actie
Liatris spicata - Lampenpoetser Lampenpoetser of Knopige Slangenwortel

Geniet van de prachtige Liatris

Liatris is een plantengeslacht waaronder meer dan 40 verschillende soorten vallen. Opvallend aan de Liatris is de bloeiwijze en de mooi gekleurde bloemen. De Liatris heeft een relatief dikke stengel, ook wel een aar genoemd. De stengel heeft meerdere aren en hieruit groeien kleine bloemetjes. De bovenste aren beginnen als eerste te bloeien, waarna de rest van de stengel in een kleurige bloemenpracht wordt bedekt. De hoogte van de Liatris is afhankelijk van de soort. Gemiddeld wordt een Liatris 30 tot 70 centimeter hoog. De Liatris heeft een lange bloeitijd, van juli tot september, maar dit kan per soort verschillen.

Een bepaalde soort Liatris kopen

De bloeiwijze van de planten in het geslacht Liatris is hetzelfde. Maar het hangt wel van de soort af hoe ze het beste geplaatst kunnen worden. De bekendste en meest voorkomende soort is de Liatris spicata. Ga je een Liatris kopen, dan zul je altijd tegen deze soort aanlopen. Dit is een geliefde bloem die veel wordt gebruikt in boeketten en die het goed doet in borders. Een andere naam voor deze plant is ook wel lampenpoetser. De Liatris spicata moet het liefste in zon of halfschaduw worden geplaatst. Wel moet de grond vochtig en goed doorlatend zijn, zodat de wortels niet zullen rotten. Voor het mooiste resultaat plaatst u diverse Liatris planten bij elkaar in groepjes.

Een Liatris bestellen bij Het Groene Paradijs

Het Groene Paradijs heeft diverse soorten Liatris planten in het assortiment en in diverse kleuren. Met meerdere kleuren verkrijgt u een fraai kleurenpalet in de tuin. U kunt bij ons online een Liatris bestellen. In onze gemakkelijk te bedienen webshop, kunt u eenvoudig zoeken op de plant die u zoekt en u krijgt van iedere plant een duidelijke omschrijving en foto´s te zien. Na bestelling verzorgen wij voor u een correcte levering aan huis.