Ilex Dark Green

2 producten

Ilex crenata 'Dark Green' - Japanse Hulst
actie
Ilex crenata 'Dark Green' - Japanse Hulst Japanse Hulst 'Dark Green'
Bolvormige Ilex 'Dark Green' - Japanse Hulst
actie
Bolvormige Ilex 'Dark Green' - Japanse Hulst Japanse Hulst als Bolvorm
19.99 24.99

De Ilex Dark Green, altijd groen

De Ilex Dark Green komt uit vochtige plaatsen in het laagland van Japan en in de bergen. De schors is bruin en wordt donkerder wanneer hij ouder wordt. Het is stevig hout. Deze Japanse Hulst is altijd groen en is altijd hoger dan breed. Door de grootte en kracht is deze geschikt als zowel hoge als lage haag. De plant is winterhard en kan uitgeplant en ingeworteld worden. Zij verdraagt kou zonder problemen maar houdt wel van een hoge luchtvochtigheid. Deze plant laat zich goed snoeien en is ook in de stad een geschikte plant.

De populariteit van de Ilex Dark Green stijgt

Vermoedelijk komt dit omdat steeds minder mensen een buxus kopen. Een buxus is vatbaar voor ziektes en schimmels en het kan zomaar zijn dat u snel niets meer aan uw buxus heeft. Mensen gaan op zoek naar een vervangende plant want ze willen hetzelfde effect behouden. De Ilex Dark Green is dan een geschikte vervanger en oogt gelijk. Het is een vrouwelijke plant. De bloesems zijn klein en onopvallend en bloeien in mei-juni. Het is een plant die aantrekkelijk is voor bijen. Deze vruchten zijn voor ons giftig en door consumptie kun je last krijgen van braken en diarree. De schors kenmerkt zich door een bittere smaak

Allerlei vormen

In Japan staat deze plant standaard in de tuin. De snoei van de haagplanten is belangrijk. De plant leent zich om in een bol-, kegel-, of piramidevorm te laten snoeien. Het kan dus ook gezien worden als een vorm van groene kunstobjecten. Door de verwijdering van takken en het inkorten van de twijgen lijkt het er op dat de plant ouder is. Deze stabiele Ilex Dark Green kunt u kopen in onze webshop. Het is de moeite waard om de Ilex Dark Green te bestellen.