Fargesia robusta Pingwu - Sierbamboe

Op voorraad

Bamboe Pingwu

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Fargesia robusta Pingwu - Sierbamboe

De Fargesia robusta 'Pingwu' is geschikt voor kuip, maar komt ook goed als solitair tot zijn recht. De Fargesia robusta 'Pingwu' heeft enige overeenkomsten met de Fargesia robusta 'Campbell'. De Fargesia robusta 'Pingwu' is ook polvormend en groeit aaneengesloten en kan daarom ook heel goed voor hagen en afscheidingen gebruikt worden. De pollen worden ongeveer 150 cm in doorsnee. Nieuwe scheuten worden van eind maart tot juli gevormd. Het is een mooie Fargesia robusta soort met wit/gele schutbladeren en diep groene stengels welke een diep contrast geven. Het schutblad valt er in de regel in de winter af.

 

De groene glanzende bladeren zijn lang en smal tot 8 cm lang en blijven in de winter goed zitten. Deze zijn iets lichter van kleur dan die van de Fargesia robusta 'Campbell'. In de winter blijft deze bamboe ook mooi groen en verliest geen blad. Na een aantal jaar is het een mooie volle compacte bos bamboe met rechtopgaande stengels. De stengels worden tot 2 cm in doorsnee. Tevens woekert deze bamboe niet en is geen wortelbegrenzer nodig.

 

Wilt u Fargesia robusta 'Pingwu ofwel Sierbamboe kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Bamboehaag bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Fargesia robusta Pingwu - Sierbamboe

Hoogte bij levering 30-60cm
Hoogte volwassen plant 400cm
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Geel
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99